Mandalı'dan Salih Bezgin'e cevap

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, geçtiğimiz hafta kendisini eleştiren AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin'e, yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi. Daha önce de hakkı

Kapaklı 15.04.2015 18:28:00 0
Mandalı

“OYBİRLİĞİ İLE BÜYÜKŞEHİRE DEVRETTİK”

Yaptığı yazılı açıklamada, seçimlerde vatandaşların karşısına projeleri ile çıktığını belirten Mandalı “Bunlardan en önemlisi, hem ilçemize, hem bölgemize, hem de tüm Tekirdağ’ımıza hizmet edecek olan Kapaklı Belediyesi Kültür Merkezi projemizdir. Seçimlerden hemen sonra, öncelikli projemiz olan Kültür Merkezi’ni hayata geçirmek için Belediye Meclisi’nde karar aldık. 1 Ekim 2014 tarihinde Kapaklı Belediye Meclisi’nde alınan karar neticesinde mülkiyeti Belediyemize ait olan 512 ada 1 nolu parselin, Kültür Merkezi yapılması için oy birliği ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisini gerçekleştirdik. Meclisimizde bulunan tüm siyasi partilerin ‘Evet’ oyu kullanarak aldığımız bu karar neticesinde bahse konu alan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devroldu” dedi.

BÜYÜKŞEHİR DE OYBİRLİĞİ İLE KARAR ALDI

Bu karara istinaden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin de hem İmar ve Bayındırlık Komisyonu hem de Plan ve bütçe komisyonu raporlarında oy birliği ile bu alanın 10 yıl süre ile Kapaklı Belediyesi kültür Merkezi yapılması koşulu ile tahsis yapılmasına ve 2015 yılı yatırım programına alınmasına karar verdiğini ifade eden Mandalı “Komisyonların aldığı bu kararlar 11 Kasım 2014 tarihli Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında yine oy birliği ile onaylanmıştır. Böylece bu alan Kapaklı Belediyesi kültür Merkezi yapılması şartıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine tahsis olmuştur” dedi.

BÜYÜKŞEHİRE GÖNDERİLDİ

21 Ocak’ta Kapaklı Kaymakamlığı tarafından belediyeye yazılı olarak müracaat edilerek söz konusu alanın Hükümet konağı yapılmak üzere kaymakamlığa tahsis edilmesinin talep edildiğini belirten Mandalı, bu talep üzerine konunun belediye meclisinde görüşülerek imar komisyonuna havale edildiğini anımsattı. 2 Şubat tarihinde Belediye İmar Komisyonunun toplanarak konuyu görüştüğünü, mülkiyeti belediyeye ait olan 512 ada 1 nolu parselin Kapaklı belediye meclisinin 01.10.2014 tarih 189 sayılı kararı ile Tekirdağ büyükşehir Belediyesine tahsisin yapılmasından dolayı talebin Tekirdağ büyükşehir belediyesine yapılmasının uygun olduğuna karar verildiğini ifade eden Mandalı “Bu kararda AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı, Kapaklı Belediye Meclis üyesi ve aynı zamanda imar komisyonu üyesi Salih Bezgin’in de  imzası yer almaktadır. Akabinde İmar komisyonun almış olduğu bu karar 3 Şubat’ta yapılan Kapaklı Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısında oy birliği ile kabul edilerek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmiştir” dedi.

“VATANDAŞI YANILTIYOR”

Büyükşehir meclisinde Büyükşehir Belediyesine tahsis olmuş bu alanın,  Hükümet konağı yapılması için Kapaklı Kaymakamlığına tahsis edilmesinin oyçokluğu ile reddedildiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Tüm bu süreçten haberdar olan, komisyon toplantılarına katılan ve komisyon kararlarında imzası bulunan Salih Bezgin konuyu saptırarak farklı boyuta çekmektedir. Komisyon raporları ve meclis kararları tamamı resmi belge olmasına rağmen buraya AVM yapılacağını iddia ederek vatandaşlarımızı yanıltmakta, aynı zamanda komik duruma düşmektedir” dedi. Mandalı “Bezgin’in köy zihniyetiyle yönetildiğini iddia ettiği Kapaklı’nın köy, belde ve son olarak ilçe statüsüne kavuşması süreçlerinin tamamında aktif siyaset yaparak, Kapaklı’nın bugün Tekirdağ’ın en gözde ilçeleri arasında yer almasında büyük pay sahibi oldum. Zaten bu özverimizi takdir eden değerli Kapaklı halkı da bunun karşılığı olarak üst üste 3 dönem Kapaklı’yı yönetme yetkisini bizzat şahsıma vermiştir. Ayrıca ‘Köy Zihniyeti’ ile yönetilen bir ilçe olsaydık, Salih Bezgin gibi Kültür Merkezi’nin yapılmasına karşı çıkardık. Kapaklı’ya yapılacak olan Kültür Merkezi, sadece Kapaklı’da yaşayan 90 binin üzerindeki vatandaşımıza değil, tüm bölgeye hitap edecek bir projedir” dedi.

“KÜLTÜR MERKEZİ İHTİYACINI YOK SAYIYOR”

Salih Bezgin’in kamuoyunda ‘İrfan Mandalı Hükümet Konağı yapılmasına karşı çıkıyor’ gibi bir algı yaratmaya çalıştığını ileri süren Mandalı “Bu davranışının, yaklaşan seçimler nedeniyle yapılan bir açıklama olduğu aşikardır. Siyaset uğruna açıklama yapan Bezgin, vatandaşlarımızın Kültür Merkezi ihtiyacını yok saymaktadır. Salih Bezgin şunu iyi bilmelidir ki, Kapaklı’ya yapılacak olan Hükümet Konağı’na en büyük desteği verecek olan, her zaman olduğu gibi yine ben ve ekibim olacağız.  

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10