50 bin metrekarelik alan ağaç dikimine hazır

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, Fatih Mahallesi'nde bulunan Çorlu Deresi kenarındaki yaklaşık 50 bin metrekarelik alan iş makineleri ile düzeltti. Alan, ağaç dikimi için hazır

Çerkezköy 15.04.2015 18:40:00 0
50 bin metrekarelik alan ağaç dikimine hazır

YEMYEŞİL OLACAK

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Türk Metal Sendikası Huzurevi arkasında bulunan 50 bin metrekarelik alanın inşaat atıkları ve molozlor nedeni ile kötü bir görünüm arz ettiğini ifade ederek “Fatih Mahallemizde bulunan bu yeşil alandaki inşaat atıkları ve molozları temizleyerek, ağaç dikimi için hazır hale getirdik. Önümüzdeki günlerde bu 50 bin metrekarelik alanı ağaçlandıracağız. Yapacağımız ağaçlandırma ve çevre düzenlemesinin ardından Fatih Mahallesinde bulunan bu alan yemyeşil olacak” dedi.

10 YIL SONRA ORMAN OLACAK

Akay, yapılacak ağaçlandırma çalışmasının ardından Çerkezköy’ün İstanbul girişinin daha modern ve güzel bir hale geleceğini ifade etti. Kalemci Sokak ve Hayvan Barınağı'nın yanındaki alanın ardından bu bölgede yapacakları ciddi bir ağaçlandırma çalışması ile binlerce fidanı bu bölgeye dikeceklerini ifade eden Akay, “Bir 10 yıl sonra söz konusu bölgede küçük bir orman oluşacak. Gelecekte bu ağaçlar Çerkezköy'ün akciğerleri olacak” diye konuştu.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10