Eğitimle her engeli aşacağız

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında 'Engelli Kamu Pers

Çerkezköy 16.04.2015 18:51:00 0
Eğitimle her engeli aşacağız

216 SAAT SÜRECEK

Atatürk İlkokulu’nda verilecek olan kursun açılışı önceki gün saat 17.00’da yapıldı. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, kursa 12 engelli vatandaşın katıldığını ifade etti. Bundan sonraki kurslara daha çok katılımın olacağına inandığını söyleyen Kubilay, kursun açılmasına katkıda bulunanlara da teşekkür etti. Toplam 216 saat sürecek olan kursun Salı ve Çarşamba günleri saat 20.30’’da verileceğini söyleyen Kubilay, “Kursun engelli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. 

EĞİTİM HER ALANDA ÖNEMLİ

Eğitimle her engeli aşacaklarını söyleyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Her alanda eğitim çok önemli. Bu bakımdan bizim esas meselemiz eğitim” dedi. Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin de, “Kurs açılışına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın katılmayışına üzüldüm. Bu bizim ikinci açılışımız. Ama bu açılışımızda da belediye başkanımız yanımızda değil. Her zaman bizlere destek veren katkı sağlayan Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı da yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

KURSUN AÇILIŞI YAPILDI

Siyasi ideoloji taşıyan bir kurum olmadıklarını ifade eden Şahin, “Bu dernekte görev yapan herkes gönüllülük esasına göre görev yapıyor” dedi. Yapılan konuşmaların ardından kursun açılışını kaymakam Metin Kubilay, protokol mensuplarıyla birlikte yaptı. Açılışa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Halk Eğitimi Müdürü Necmi Akman, Atatürk İlkokul Müdürü Yakup Dönmez, Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin ve Beyazay Derneği Tekirdağ Şube yönetimi, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Müdürü Hayati Çakan ve kursiyerler ile velileri katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10