Akay: Lojman alanı için istenilen rakam çok yüksek

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Askeri lojmanlar ve kapalı Pazar yeri hakkında açıklamada bulundu.

Çerkezköy 16.04.2015 19:01:00 0
Akay: Lojman alanı için istenilen rakam çok yüksek

“RAKAMLAR BİZİ AŞIYOR”

Rekreasyon Alanı Projesi’nin çok geniş kapsamlı bir proje olduğunu kaydeden Akay “Lojmanların akıbeti halen devam ediyor. Bu lojmanların rekreasyon alanı ile alakası yok. Bununla ilgili dosya Milli Savunma Bakanlığı’nda. Biz Belediye olarak müsteşar ile bağlantıya geçtik ve kendileri ile anlaşmaya çalışıyoruz. O alan için istedikleri rakamlar gerçekten belediyenin karşılayamayacağı rakamlardır. Biz her açıklamamızda bu alanın Çerkezköy’e kalmasını istediğimizi söyledik” dedi.

“48 DAİRENİN OTURABİLİRLİK ORANI ÇOK DÜŞÜK”

Askeri lojmanlar ile ilgili raporların tutulduğunu ifade eden Akay “Raporda bu binaların kendi ömrünü tamamladığı, dört bloğun ruhsatsız olduğu, iki bloğun ise deprem testini geçmediği ifade edildi. Bu binalarda gerçekten yaşam sıkıntısı var. Bu rapordan yola çıkarak akıllı bir şekilde Çerkezköy’e kazandıralım istedik. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak uzlaşmak istiyoruz. Bunun pazarlık makamı ben değilim. Müsteşarlara uzlaşma istediğimizi söyledim. Böyle bir gücümüzün ve bütçemizin olmadığını söyledik. 48 dairenin oturabilirlik oranı çok düşük” diye konuştu.

“KULLANIŞLI VE MODERN BİR PAZAR YAPACAĞIZ”

Rekreasyon Alanı Projesi’nin içinde Modern Pazar Yeri projelerinin de olduğunu kaydeden Akay “Otopark ve diğer boş alanlar çıkarıldığında Kapalı Pazar Yerinin 16 bin 800 metrekare kullanım alanı var. Biz bu alanı daraltıp 800 metrekarelik kullanışlı ve modern bir pazar yapacağız. Yapılacak yeni kapalı pazar yerinde mevcut pazar esnafının hepsi yer alacak. Hiçbir pazar esnafını mağdur etmeyeceğiz. Proje ile ilgili iki taslak hazırlandı. Kimseye mağduriyet yaşatma gibi niyetimiz yok. Pazar yerinin orada bulunan balıkçılarımız için de planlarımız var. Balıkçılar şuan mevcut yerden kalkacak. Kendileri için pazar yerinin içinde yada kenarında güzel bir yer yapacağız” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10