Şehitlik İslam'da en büyük mertebedir

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Müftülük personelleri ile birlikte Şehit Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy'un ailesini ziyaret ederek şehit babası Mustaf

Çerkezköy 17.04.2015 19:04:00 0
Şehitlik İslam

İSLAM’DA EN BÜYÜK MERTEBE

Ziyarette şehit annesine çiçek takdim eden Müftü Tuna, şehit babasına da Kuran-ı Kerim hediye etti. Ziyarete katılan vaizeler de Nilüfer Hatun Ersoy’a Kuran-ı Kerim’in mealini hediye etti. Kutlu Doğum Haftası’nın ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni eden şehit annesi kendilerine gösterilen manevi destekle ayakta durduklarını, bu desteğin kendilerine güç verdiğini söyledi. Her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını söyleyen Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna da şehitliğin İslâm'da en büyük mertebe olduğunu söyledi.

ALLAH KATINDA KIYMETLERİ ÇOK YÜCE

Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetlerinin pek yüce olduğunu belirten Tuna “Âhirette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlik olduğu belirtilmiştir. Bunun içindir ki, şehitlerin bütün günah ve kusurları Allah tarafından affedilmektedir” dedi. Müftü Tuna ve beraberindekiler Şehit Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un’un müze haline getirilen odasını da gezerken, şehit ailesi misafirlere oğulları Dinçer Ersoy’un resminin bulunduğu kitap aryacı hediye etti.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10