Hububatta süne mücadelesi masaya yatırıldı

2015 yılı süne sürvey çalışmalarında birlikteliğin sağlanması ve kışlamış ergin süne mücadelesinin sakıncalarının görüşüldüğü toplantı Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayv

Tekirdağ 18.04.2015 17:53:00 0
Hububatta süne mücadelesi masaya yatırıldı

“ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE YAPILIYOR”

Toplantıya İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, İl Müdür Yardımcısı Ahmet Tekgöz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Alaaddin Zeybek,  Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Bölge Koordinatörü Kemal Akın, İl ve İlçe Müdürlüğü süne sürvey çalışmalarında görevli teknik ekipler katıldı. Toplantıda konuşan Sarıkoca “İlimizde her yıl ortalama 1.800.000 da civarında hububat (buğday-arpa) ekilmektedir. Her yıl bu alanlarda İl Müdürlüğümüzce süne sürvey çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar çerçevesinde İl Müdürlüğümüz tarafından bu yıl 24 teknik ekip,  104 teknik personel, ilave olarak da 16 araç görevlendirilmiştir. Ekiplerimiz sürvey çalışmalarına kışlak alanlarında başlamakta, hububat alanlarına iniş tamamlandığında; sırasıyla kaba sürvey, kıymetlendirme sürveyi, yumurta parazitlenme sürveyi ve nimf sürveyi çalışmalarını titizlikle yapmaktadırlar. Süne mücadelesi çalışmaları Zirai Mücadele Teknik talimatları doğrultusunda yapılmalıdır. Hastalık ve yabancı ot mücadelesi esnasında kışlamış ergin süneye karşı kimyasal mücadele yapılması kesinlikle yasaktır. Hatalı tüm zirai mücadele faaliyetleri doğal dengenin bozulmasına neden olur” dedi.

SÜNE MÜCADELESİNİ ANLATTI

Açılış konuşmasının ardından Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Bölge Koordinatörü Kemal Akın ''Sünenin Hayat Evreleri, Yaşayışı ve Mücadelesi'' konulunda bilgiler verdi.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10