"Peygambere teslim olmak Allah'a teslim olmaktır"

Çerkezköy İlçe Müftülüğü Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında yoğun katılımla Çerkezköy Kapalı Spor Salonu'nda etkinlik düzenledi.

Çerkezköy 18.04.2015 18:44:00 0

YOĞUN KATILIM OLDU

Cuma akşamı saat 18:30’da düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinliği’ne Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Ayşe Doğan, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Yılmaz Arat, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Metin Aysal, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Kenan Çetin,Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Andan Şahin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, İlçe Müftülüğü personeli ve çok sayıda Çerkezköylü vatandaş katıldı.

KURAN-I KERİM TİLAVETİ İLE BAŞLADI

Kutlu Doğum Etkinlikleri Programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan İlçe Müftüsü Yusuf Tuna “Güzel bir mehteran gösterisi ile Kutlu Doğum etkinliklerine başladık. Ben bugünün yapılmasında bizlere katkılarını esirgemeyen başta İlçe Kaymakamımız ve Çerkezköy Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca sponsorlarımıza da teşekkür ediyorum. Gecemiz inşallah mübarek olur” dedi.

“KELİME-İ ŞEHADETİ TEFSİR ETTİ”

 Müftü Yusuf Tuna’nın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, ‘Kelime-i Şehadeti’ tefsir etti. Allah’a ve peygambere inanmanın, iman etmenin kapısının Kelime-i Şehadet etmek olduğunu kaydeden Şahin “Allah’tan başka ilah yok ve Peygamber onun kulu elçisidir’in mealinin altında yatan tek şey Hz. Peygambere inanmak zorunda olduğumuzdur” dedi.

“ALLAHA TESLİM OLMAKTIR”

“Peygamber olmadan insanlık olmaz” diyerek konuşmasına devam eden Şahin “Peygamberimiz dinimiz olan İslam’ın müjdeleyicisi olmakla beraber insanlığın ve imanımızın da aynı zamanda merkezidir. Allah’ın en büyük lütfü Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’dir. Bizler bir şeyi çok iyi anlamalıyız ve kabul etmeliyiz. Hz. Peygamber biz ümmetine neyi emretmişse onu yapmalıyız neyi de yasaklamışsa ondan kaçmalıyız. İslam teslimiyet dinidir. Peygamberler İslam’ın müjdeleyicisidir. Peygambere itaat etmek, teslim olmak Allah’a teslim olmaktır. Peygamber Allah’ın kulu ve elçisidir bu sebepledir ki biz Müslümanların ilk görevi kelime-i şahadette söylediğimiz gibi itaat etmektir” diye konuştu.

“PEYGAMBERE OLAN SAYGIYI ANLATIYOR”

Son dönemlerde modern Müslümanlık diye bir şeyler çıkarıldığını kaydeden Şahin “Hadisleri yalanlayıp biz sadece Kuran-ı Kerim’de geçen ayetlere inanırız diye söylentiler ve inanış şekilleri son dönemlerde çıktı. Bunlar tamamen yanlıştır. Ayetlerimizde belirtildiği gibi peygambere iman, Allah’a imandır. Peygamber hadisini inkar etmek, Allah’a inanmamaktır. Yüce Allah ayeti kerimelerinde Hz. Peygambere imanı ve Peygambere olan saygıyı anlatıyor” dedi.

BİR TOPLUMUN GÜÇLÜ OLMASI AİLEDEN GEÇİYOR

Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer’in hayatlarından da kesitler sunan Şahin “İnsan fıtrat olarak kendini sever. Fakat iman bize Peygamber sevgisini nefsimizin üstünde tutmayı ve nefis üzerine çıkarmayı öğretmiştir. Bizim dinimiz İslam ve insanlığa hizmet eden bir dindir. İnsanı mükemmel kılan, insana değer veren dinimiz bütün varlıklara aslında hizmet etmektedir. Bir insanı iyi tanıyacaksınız ki seveceksiniz. Bir toplumun güçlü olması aileden geçiyor” diye konuştu.

HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin’in konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da Osman Şahin’e günün anısına tablo ve çiçek takdim etti. Takdim törenin ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Bu güzel gecenin hazırlanmasında emeği geçen İlçe Müftülüğü personeline, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Çerkezköy Belediye Başkanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimizi bu şekilde dinlemek ve onu bu güzel kutlu doğum haftasında bir kere daha dünya gelişini kutlamak bizleri çok onurlandırdı” diye konuştu.

“ÇOK İYİ ÖZETLİYOR”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuşma yaparak “Diyanet İşlerimiz bu yıl Kutlu Doğum Haftasını sevgi, saygı ve birlikte yaşama teması her şeyi çok iyi özetliyor. 1400 yıl öncesi bizlere sevgiyi, saygıyı, İslamiyet’i müjdeleyen Peygamber Efendimizin dünyaya gelişini kutlamak gerçekten onur verici. Dünyayı bize, bizi de birbirimize emanet Hz. Peygambere ne kadar teşekkür etsek az” dedi.

AKAY’A SÜPRİZ YAPTI

İlçe Müftüsü Yusuf Tuna Kutlu Doğum haftası dolayısıyla destekte bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a günün anısına tablo hediye etti. Çerkezköy Belediye Eski Başkanlarından Kadir Karan’ın istifasından sonra 28 ay Çerkezköy Belediye Başkanlığı görevi yapmış ve aynı zamanda usta ressam olan Selami Toz da, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a dönemin belediye binasının yağlı boya tablosunu ve Çerkezköy Gençlikspor futbol takımının formasını hediye ederek Akay’a sürpriz yaptı.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kutlu Doğum Haftası Programı Yüksekokul, Lise ve Ortaokul öğrencilerinin katıldığı şiir, kompozisyon, ilahi ve hadis okuma yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilmesiyle devam etti. Dereceye giren öğrenciler ödüllerini protokol üyelerinden aldı. Programda ayrıca Çerkezköy Müftülüğü tarafın dan destekte bulunan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz’e, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat’a, Özcanlar Tekstil Genel Müdürü Sait Yazı’ya, Malatyalılar Derneği Başkanı Mehmet Keleş’e, Kızılpınar Merkez Camii Derneği Başkanı Yusuf Karacalar’a, AK Parti Tekirdağ Milletvekili adayı Ayşe Doğan’a, Vahdettin Hayırlıoğlu’na plaket takdim edildi.

UMREYE GİDECEK ÜÇ KİŞİ BELİRLENDİ

Programın finalinde yer alan umre çekilişinde ise büyük heyecan yaşandı. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Ayşe Doğan, HEMA Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan, Bahçeli Camii İmam Hatibi Vahdettin Hayırlıoğlu’nun üstlendiği umre çekilişinde ilk şansı isim 1754 numara ile Seyfullah Tahtabacak oldu. Kendisinin iki defa umreye gittiğini söylemesi üzerine tekrar kura çekildi. 1010 numaranın okunması ile birlikte gözyaşları ile sahneye gelen Nurgül Aslan heyecanını, umre sponsorlarından Ayşe Doğan ile paylaştı. Bahçeli Camii İmam Hatibi Vahdettin Hayırlıoğlu’nun sponsorluğunda umre çekilişini kazanan isim ise Çerkezköy Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Kenan Çetin’in eşi Semiha Çetin oldu. Tunç Doğan’ın sponsorluğunda umreye gidecek olan şanslı kişi de Fatma Şentürk oldu.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10