Doğanspor Büyükyoncalıspor'a ilk yenilgisini tattırdı

Tekirdağ 2.Amatör Küme D Grubu'nda haftanın maçında lider Büyükyoncalıspor evinde temsilcimiz Çerkezköy Doğanspor'u konuk etti. Pazar günü Saray Sahası'nda oynanan karşılaşmadan 2

21.04.2015 19:08:00 0
Doğanspor Büyükyoncalıspor

Ligde oynadığı yedi karşılaşmayı kazanarak 21 puanla haftaya lider giren Büyükyoncalıspor temsilcimiz Çerkezköy Doğanspor’a mağlup olarak rövanşı verdi.

SARAY SAHASI’NDA OYNANDI

Pazar günü Saray Sahası’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Büyükyoncalıspor Tugay Baltalı, Ersen Durmuş, Hakan Aydın, Fırat Görgülü, Hüseyin Namaz, Ferhat Şenel, Barış Mutlu, İlker Karaş, Türker Elbeli, Mesut Uçar, Ahmet Küçüköğretmen kadrosu ile çıkarken, temsilcimiz Çerkezköy Doğanspor ise karşılaşmaya Emre Özten, Ebubekir Karadeniz, Sercan Sönmez, İdris Yıldırır, Kenan Asilkan, Adem İnci, Gürol Şenol, Gökhan Balıkçı, Seçkin Şahin, Onur Sezer ilk onbiri ile çıktı.

HALİM AZCAN İÇİN SİYAH BANT

Karşılaşma öncesi iki takım oyuncuları da birlik ve beraberlik mesajı vererek toplu fotoğraf çektirdiler. Geçtiğimiz  hafta içinde Çerkezköy Doğan Spor’un efsane  takım kaptanlarından Halim Azcan’ın vefat etmesi dolayısıyla Çerkezköy Doğanspor’lu oyuncular maça siyah bant takarak çıktı. Maç öncesi seremonide ise Halim Azcan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

DOĞANSPOR ÖNE GEÇTİ

Maçta her iki takım da etkili bir futbol ortaya koydu. Karşılıklı ataklarla geçen karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde iki takım da istediği pozisyonları bulamadı. 43’üncü dakikada Çerkezköy Doğanspor’da Sezer ceza sahası içine girerken Mesut Uçar tarafından yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi tereddütsüz penaltı atışını gösterirken Mesut’a ise ikinci sarı kartı göstererek oyun dışına gönderdi. Kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviren Gökhan Balıkçı Çerkezköy Doğanspor’u öne geçirdi.

BÜYÜKYONCALISPOR BERABERLİK GOLÜNÜ BULDU

Karşılaşmanın ilk devresinin son dakikalarında gördüğü kırmızı kart ile bir kişi eksik kalan ve penaltıdan da mağlup duruma düşen Büyükyoncalıspor ikinci devrede beraberlik için ataklar geliştirdi. Çerkezköy Doğanspor ise rakibi karşısında skor avantajını kullanmaya çalıştı. 77’nci dakikada ise Büyükyoncalıspor arzuladığı gole kavuştu. Sağ kanattan Büyükyoncalıspor’da Fahrettin’in kullandığı serbest vuruşta tapa iyi yükselen Hüseyin kafa vuruşu ile topu ağlara göndererek skoru eşitledi.

GOL UZATMALARDA GELDİ

Eksik kalan rakibi karşısında kalesinde gol gören Çerkezköy Doğanspor kalan dakikalarda tekrar galibiyet golünü aradı. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi ablukaya alan Doğanspor uzatma dakikalarda önemli bir pozisyon yakaladı. Kenan seri çalımlarla ceza sahası içine girerken rakibi tarafından düşürüldü. Ceza sahasına yakın bir noktadan kazanılan serbest atışı Gürol Şenol kullandı. Gürol’un ortasını iyi takip eden Adem topu ağlara göndererek takımına galibiyet golünü getirdi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşma da Çerkezköy Doğanspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

PUAN FARKI İKİYE İNDİ

Yedi maçını kazanarak 21 puanla haftaya lider giren Büyükyoncalıspor bu mağlubiyet ile sezonun ilk kaybını yaşarken, ligin ilk devresinde rakibine evinde aynı skor ile mağlup olan Çerkezköy Doğanspor ise rakibinden rövanşı almış oldu. Çerkezköy Doğanspor bu galibiyet ile puanını 19 yaparak rakibi ile puan farkını da ikiye indirmiş oldu.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10