23 Nisan coşkuyla kutlanacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Çerkezköy'de de bir dizi etkinliklerle kutlanacak. Saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayacak programl

Çerkezköy 22.04.2015 18:04:00 0
23 Nisan coşkuyla kutlanacak

23 Nisan 1920 tarihinde TBMM’nin açılması ile birlikte, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarında armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi Çerkezköy’de de etkinliklerle kutlanacak.

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLAYACAK

İlçe Anma ve Kutlama Komitesi tarafından belirlenen program kapsamında kutlamalar yarın saat 10.00’da Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayacak ve saygı duruşu, akabinde de İstiklal Marşı’nın okunması ile devam edecek.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLECEK

Çelenk sunumunun ardından kutlamalar Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Güven Sokak’taki Kapalı Otopark alanında devam edecek. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın yapılmasının ardından program “23 Nisan ve Çocuk” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında ve Yıldız Erkekler Basketbol, Yıldız Kızlar Voleybol, Yıldız Kızlar, Yıldız Erkekler ve Minik Erkekler Masa Tenisi Turnuvası’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam edecek. 

OKULLARDA DA ÇOCUK ŞENLİĞİ DÜZENLEYECEK

Öğrenci gösterilerinin ardından halk oyunları gösterileri de sunulacak. Resmi kutlama programının yanı sıra okullar da yarın 13.00-18.00 saatleri arasında kendi bünyelerinde Çocuk Şenliği düzenleyecek.

KAPAKLI PROGRAMI DA BELLİ OLDU

Kapaklı’da da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kutlamalar yarın saat 09.00’da öğrencilerin Kapaklı protokolünü ziyaret etmesi ile başlayacak. Saat 09.30’da Kapaklı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilecek. Yarın saat 09.00’da Cumhuriyet İlkokulu’ndan 1 öğretmen ve 3 öğrenci Kapaklı Kaymakamlığı’nı, Karaağaç İlkokulu’ndan 1 öğretmen ve 3 öğrenci Kapaklı Garnizon Komutanlığı’nı, İrfan Fatma Mandalı İlkokulu’ndan 1 öğretmen ve 3 öğrenci Kapaklı Belediyesi’ni ziyaret edecek.

ÖĞRENCİLERİN GÖSTERİLERİ İLE DEVAM EDECEK

Saat 09.30’da Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kapaklı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın yapılmasının ardından Kapaklı Anaokulu öğrencileri Ege yöresine ait gösterisi sunacak. Şiirlerin okunmasının ardından Sanayicileri İlkokulu Halk Oyunları Ekibi de Adıyaman ve Trakya yöresi halk oyunlarını oynayacak. Burgaz-Komeno Folklor Gösterisi ve Yıldızkent Ortaokulu Step Gösterisinin ardından 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen yarışma ve turnuvalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

Çerkezköy Haber / Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10