Artiz Mektebi'nde kahkaha eksik olmadı

Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Tiyatro Topluluğu'nun hazırladığı 'Artiz Mektebi' adlı oyun Veliköy'ün ardından dün akşam da Çerkezköylü tiyatro severlerle buluştu.

Çerkezköy 22.04.2015 18:06:00 0
Artiz Mektebi

NEŞELİ DAKİKALAR YAŞATTI

Usta sanatçı Müjdat Gezen’in Kandemir Konuk ile birlikte yazdığı ‘Artiz Mektebi’ isimli oyun Çerkezköy Belediyesi Kent Konseyi Tiyatro Topluluğu tarafından Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda önceki akşam saat 20.00’da sahnelendi. Tahsin Saroğlu yönetmenliğinde sahnelenen oyun yoğun ilgi görürken, Çerkezköy’ün amatör tiyatrocuları izleyicilere neşeli dakikalar yaşattı. Okul öğrencilerinin batı hayranı müdürlerine karşı isyanları ve verdikleri komik savaşları, birbirini seven Ali ve Nesrin isimli iki gencin paraya karşı verdikleri mücadele, yıllar sonra aynı okulda karşılaşan iki öğretmenin yıllara dayanan müthiş aşklarının tiyatro sahnesinde canlandırıldığı komedi tarzı oyun salonu dolduran seyirciler tarafından büyük alkış aldı. Bir okulda geçen olaylar, öğrenci-yönetici, veli ilişkileri öğrencilerin duygusal ilişkilerinin komedi üslubunda anlatıldığı iki perdelik oyunda kahkaha eksik olmadı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Katılımın yoğun olduğu tiyatro gösterisine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve eşi Füsun Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Birol Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Funda Serfiçe, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Nalan Çolak, Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op.Dr.Ayhan Arslan,Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Selda Karacalar ile yüzlerce vatandaş katıldı.

ALIN TERİNİN PERFORMANSI

Büyük beğeni ile izlenen tiyatro oyununun ardından konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Kent Konseyi Tiyatro Topluluğu’nun sıfırdan başlayarak çok güzel çalışmalar yaptığını ve topluluktaki iki oyuncu dışında diğer tüm oyuncuların sıfırdan başlayarak bu güzel oyunu sahnelediğini belirterek, “Bu performans 5 buçuk aylık bir çalışmanın, alın terinin performansıdır. Bu güzel oyunun sahnelenmesinde emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

EMEK VE ALIN TERİ İLE HAZIRLANMIŞ BİR OYUN

Oyuncuları tebrik eden ve çiçek takdim eden Belediye Başkanı Vahap Akay da “1 yıldır Çerkezköy halkını profesyonel tiyatro ekipleri ile buluşturuyoruz. Fakat bugün ilk kez amatör tiyatrocular profesyonel oyunculara taş çıkartan bir performans sergiledi. Bu akşam emek ve alın teri ile hazırlanmış çok güzel bir oyun seyrettik. Uzun günlerin, ayların emeğini çok güzel sahnelediler” dedi.

GÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da güzel bir performans sergileyen Çerkezköy Kent Konseyi Tiyatro Topluluğu’nu tebrik ederek “Başarı tatlıdır ama ter kokar. Bugün sahnelenen oyunda bunun güzel bir örneğini gördük. Bu tiyatro topluluğunun oluşmasında emeği geçen, Katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10