Minikler bayramlarını coşkuyla kutladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Özel Gülerçin Koleji anaokulu öğrencileri tarafından kutlama programı düzenlendi.

Çerkezköy 22.04.2015 18:11:00 0
Minikler bayramlarını coşkuyla kutladı

KURTULUŞ MÜCADELESİ BAŞLATILDI

Saat 10.00’da düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda konuşan İlkokul ve Ana Okulu Müdürü Tuğba Zenginal, ülke topraklarının işgal altında olduğu bir dönemde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatansever subaylar ve tüm milletin kurtuluş mücadelesini başlattığını anımsattı. İstanbul’un işgal güçlerinin eline geçmesi ve meclisin kapatılmasının ardından 23 Nisan 1920’de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulduğunu belirten Zenginal, ulusal irade ile ilgili tüm önemli kararların TBMM’de alındığını ifade etti.

ÇOCUKLARA VERDİĞİ ÖNEMİ ORTAYA KOYDU

Zenginal, 23 Nisan’ın aslında Ulusal Egemenlik Bayramı olduğunu, Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu bayramı tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini belirterek “Atatürk ‘Bugünün çocukları yarının büyükleridir’ sözü ile de çocuklara verdiği değeri ortaya koydu” dedi. Öğrencilere de seslenen Zenginal “Aileleriniz sizlerin düşünebilen, sorgulayabilen ve vatanına milletine bağlı bireyler olarak yetişmesini istiyor” diyerek bunun için çocukların da elinden gelen gayreti göstereceğinizden şüphesinin olmadığını belirtti.

ÖĞRENCİLER GÖSTERİLERİNİ SUNDU

Anaokulu Minik Kalpler Sınıfı’nın Karadeniz yöresi halk oyunu gösterisinin ardından Anaokulu Uğur Böcekleri Sınıfı öğrencisi Zeynep Rüya Esmeray da 23 Nisan isimli şiiri okudu. Program Müzikli Drama oyunu, Minik Kalpler Sınıfı öğrencisi Cem Akburu’nun piyano konseri, 1-A sınıfı öğrencisi Arda Türker Anıl’ın şiiri ve Uğur Böcekleri sınıfı öğrencilerinin Adıyaman yöresinden halkoyunu gösterileri ile devam etti.

PERFORMANSLARI İLE BEĞENİ TOPLADILAR

4-A sınıfı öğrencisi Doğa Akın’ın şiiri ve 2-A sınıfı öğrencilerinin halk oyunu gösterilerinin ardından program öğrencilerden Hira Ölker, Duru Aykoçlar ve Harun Atansay’ın şarkıları ile devam etti. Veliler de hep bir ağızdan şarkılara eşlik etti. Parlayan Yıldızlar sınıfı öğrencisi Eylül Naz Varlık’ın okuduğu şiirin ardından Anaokulu öğrencileri korosu sahne alırken, öğrenciler performansları ile beğeni topladı. 1-B sınıfı öğrencisi Ahmet Hakan Güngör’ün şiiri ve İlkokul 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin halkoyunu gösterisinin ardından Minik Kalpler sınıfı öğrencisi Selim Minareci de piyano dinletisi ile beğeni topladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Minik kalpler Sınıfı öğrencisi Cem Akburu’nun okuduğu şiirin ardından sona erdi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10