Kavşak yapılmazsa, yolun anlamı olmaz

Karayolları İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden 4 yetkili Kapaklı Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Saat 14.00'da Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ile bir araya gelen yetkililer "Kapak

Kapaklı 22.04.2015 18:22:00 0
Kavşak yapılmazsa, yolun anlamı olmaz

İNSANLAR SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR

Bütün bölge halkının sabırsızlıkla Kapaklı-Saray Duble Yolu’nun tamamlanmasını ifade eden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Bu yol sadece Kapaklı’nın değil, yaklaşık 300 bin nüfuslu bölgenin meselesidir” dedi. Bu yolda şimdiye kadar onlarca ölümlü trafik kazasının meydana geldiğini belirten Gürbüz, insanlar sabırsızlıkla bu yolun tamamlanmasını beklediğini belirtti.

ÖLÜMLE BURUN BURUNA KALIYORLAR

Gürbüz, Kapaklı-Saray Duble Yolu’nun maliyetinin yaklaşık 35 milyon TL olduğunu ifade ederek “Dikkat edilmesi gereken en önemli husus, Yıldızkent Kavşağı’na Battı Çıktı Kavşak yapılmasıdır. Aksi takdirde biz karayolunu şehir trafiğine bağlamaktan başka bir şey yapmış olmayız” dedi. Yaklaşık 3 milyon TL maliyetli bu kavşak yapılmazsa, 35 milyon TL maliyetli yol yapımının hiçbir anlamının olmayacağını belirten Gürbüz “Emlak Konutları’nda oturanlar işe gidip gelirken, anayoldan karşıya geçmek zorunda kalıyorlar. Bu nedenle ölümle burun buruna kalıyorlar. O noktaya bir yaya üst geçidi yapılması gerekiyor” dedi.

PROJE HAZIRLANIP ONAYA GÖNDERİLMELİ

Karayolları İstanbul Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Kapaklı-Saray Duble Yolu’nun bu yıl içinde tamamlanıp trafiğe açılacağını dile getirdi. Fakat Battı Çıktı Kavşak projesi için önce gerekli araştırmaların yapılması gerektiğini ifade eden yetkililer “Bölgede kamulaştırma, deşarj, yoldan geçen araç sayısı gibi birçok kriter göz önünde bulundurularak bu kavşağa gerek olup olmadığı tespit edilmeli. Akabinde proje hazırlanıp genel müdürlüğe onaya gönderilmeli” dedi. Proje onaylandıktan sonra çalışmalara başlanabileceğini söyleyen yetkililer, şimdiden net bir şey söylemenin imkansız olduğunu dile getirdi. Karayolları yetkililerinin yaya üst geçidi konusunda da belediye ya da kaymakamlıktan yazılı müracaatta bulunulması gerektiğini ifade etmesi üzerine konuşan Kaymakam Gürbüz yazdığı yazının Bölge Müdürlüğü’ne gönderilmesi için talimat verdi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10