Tekirdağ Barosu, Kılıç'a sahip çıktı

Tekirdağ Barosu tarafından Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklanan Afyonkarahisar Barosu mensubu Av. Umut Kılıç hakkında yapılan açıklamada "Umut Kılıç'ın Hâkimlik mülakatında yaş

23.04.2015 11:01:00 0
Tekirdağ Barosu, Kılıç

BİR HUKUK AYIBIDIR

Hukuka, insan haklarına, bilimsel akla, vicdana ve ahlaka aykırı bu tutumun topluma kanıksatılmasının, ülke geleceği yönünden gayet vahim boyuta vardığı belirtilen açıklamada “Kendisi gibi davranmayanın değil,  düşünmeyenin bile yok sayıldığı, hak ettiği iş verilmeyip aç bırakıldığı, liyakatın akla getirilmediği baskıcı bir yönetim anlayışı egemen kılınmaktadır. En ufak eleştiriye tahammülü olmayan düşüncenin, hâkimlik mülakat kurulunda yer buluyor olması, bir hukuk ayıbıdır. Hem ulusal, hem de uluslararası hukuku yok sayan bu uygulamanın akılla izah edilebilirliği yoktur. Yargı sistemimizden, yıllar süren mücadele ile çıkarılan DGM ler, onların yerine ikame edilen ÖGM’lerden sonra,  apar topar ve siyasal gücün hukuk dışı amaçları için kurulup yargıya monte edildiği sabit Sulh Ceza Hâkimlikleri de, kısa sürede demokratik hukuk sisteminin en tehlikeli kurumu haline gelmiştir” denildi.  

“HAKSIZLIĞIN DÜZELTİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Tutuklama kararı ne kadar hukuka ve hakkaniyete aykırıysa, tutuklamaya sevk görüşündeki bakış açısı ve sevk işleminin de o derece hukuk dışı olduğu belirtilen açıklamada “Bir hukuk mensubunun, bunu, bir başka meslektaşına reva görmesi, gücün, hukuktan değil,  korku ve baskı boyunduruğundan gelmesi, üzücü ve kaygı vericidir. Gelinen noktada hukuka saygı, adalet sistemine güven, telafisi nerdeyse imkansız boyutta bir darbe daha almıştır. Tekirdağ Barosu olarak meslektaşımız Av.Umut Kılıç’a yönelik hukuk dışı uygulamayı kınıyor, yapılan haksızlığın derhal düzeltilmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10