Hibe alacak yatırımcılar bilgilendirildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 9. etabı kapsamında; Tekirdağ'dan hibe desteği almaya hak kazanan 24 yatırımc

Tekirdağ 23.04.2015 18:02:00 0
Hibe alacak yatırımcılar bilgilendirildi

YATIRIMCILAR KATILDI

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Salihoğlu’nun yanı sıra İl Proje Değerlendirme Komisyonu üyeleri ve KKYDP 9. Etapta hibe desteği almaya hak kazanan yatırımcılar katıldı. Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen program kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 24 projeye toplam 15 milyon 340 bin 484,92 TL hibe desteği sağlanacağı öngörülüyor.

HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ

Kırsal Kalkınma Yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca “Yatırımlar Tekirdağ tarımına katkı sağlayacak. Benzer yatırımlar artarak sürecek. Bundan sonraki süreçte yatırımcılarla birlikte çalışarak projeler gerçekleştireceğiz. Yatırımcıların projelerini yürütmek ve karşılaştıkları sorunların çözümünde yardımcı olmak için Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi bünyesinde oluşturulan İl Proje Yürütme Birimi ile birlikte her zaman yanlarında olacağız” dedi. Sarıkoca “Bakanlığımız uyguladığı, Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, Tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi amaçlarına yönelik olarak Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı uygulamaktadır. Program kapsamında Bakanlıkça belirlenen kurallar ve kısıtlar dahilinde tarıma dayalı yatırımlar %50 hibe desteği ile desteklenmektedir” dedi.

15.3 MİLYON TL HİBE DESTEĞİ

Tekirdağ’da geçmiş yıllarda uygulanan 8 etapta 57 projeye 11 milyon 261 bin 141,36 TL hibe desteği sağlandığını anımsatan Sarıkoca “Bu yıl gerçekleştirilecek 9. etap uygulamalarına 26 Ekim 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğ ile başlandı. Yoğun bir yayım çalışmasının ardından 12 Şubat 2015 tarihi itibariyle 44 yatırımcı tarafından hibe başvurusunda bulunuldu. Rekor sayıdaki başvuru, Vali Yardımcımız başkanlığında oluşturulan İl Proje Değerlendirme komisyonumuz tarafından titiz bir incelemenin ardından, Genel Müdürlüğümüzün nihai değerlendirmesi tamamlandı. Bunun neticesinde ilimizden 24 yatırımcı projelerine hibe desteği almaya hak kazanmıştır. 24 yatırımın gerçekleşmesiyle ilimize 32 milyon 507 bin 748,25 TL tutarında yatırım gerçekleşmiş ve 15 milyon 340 bin 484,92 TL hibe desteği sağlanmış olacak” dedi.

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

Programdan sağlanan hibe desteğinin 2014 yılına kıyasla yaklaşık 5 katına çıktığını ifade eden Sarıkoca “Bu artışta emeği geçen Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüz şube müdürü ve personeline teşekkür ederim” dedi.  İl Proje Yürütme Birimi tarafından proje uygulamalarına ilişkin yapılan sunumun ardından bir konuşma yapan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu da yatırımların Tekirdağ’a yararlı olmasını temenni ederek geçmişte hibe desteklerinde görülen bazı kötüye kullanımlara dikkat çekti.

UYGULAMAYA GEÇMESİ GEREKİYOR

Tekirdağ’a kazandırılan hibe projelerinin amacı doğrultusunda kullanılmasını talep eden Salihoğlu “Projeleri onaylanan yatırımcılarımızın kendilerine göre bir takım sebepler gösterip sözleşme imzalamaktan kaçmamasını diliyoruz. Aksi takdirde ilimize ayrılan birkaç milyon TL'lik hibe gelmemiş olacak, başka illere de gitmeyecek. Çünkü müracaat zamanları geçmiş olacaktır. Bu projelerin uygulamaya geçmesi gerekmektedir. Tekirdağ tarımsal yatırımlarda çok iyi örneklere sahiptir. Tarım, hayvancılık ve gıda işletmeleri konusunda ileri bir yerde. Ülke ekonomisine, ithalat ve ihracatına, istihdama katkı sağlamaktadır” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10