Tekirdağ'da 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kapaklı'da da tören düzenlendi. Kutlamalar kapsamında sabah saat 09.00'da Cumhuriyet İlkokulu'ndan 1 öğretmen ve 3 öğrenci Kapaklı Kayma

Kapaklı 23.04.2015 18:39:00 0
Tekirdağ

KOLTUKLAR ÇOCUKLARA EMANET

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz koltuğunu Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri Elif Naz Yavaş, Engin Kenar ve Zeynep Yaren Ankara’ya teslim etti. İlçeye kütüphane yapılması talimatını veren öğrenciler, ilçede oyun parklarının, kapalı spor salonunun, hayvan barınağının ve engelli okullarının da yapılmasını istedi. Koltuğu gönüllü olarak öğrencilere devrettiklerini ifade eden Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, “Zaten bu koltuğun gelecekteki sahipleri de onlardır. Böylesine idealist öğrencilerin yetiştiğini görmek de beni ziyadesiyle mutlu etti. Öğrencilerin öncelikli isteği olan kütüphane konusuyla ilgili gerekli işlemleri başlattık” dedi.

KOLTUĞU KÜÇÜK BAŞKANA BIRAKTI

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da makamında öğrencileri ağırlarken koltuğunu da İrfan Fatma Mandalı İlkokulu öğrencisi Meryem Şeval 'e teslim etti. Geleceğin teminatı olan çocukların kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Mandalı “Onlar, şimdi temsili olarak oturdukları bu koltuklara gelecekte hak ederek oturacaklar şimdiden onların iyi yetişmiş memleket ve dünya problemlerine vakıf mili ve manevi değerlere aşına bir nesil olarak eğitim almaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, başta İlçemiz olmak üzere tüm dünya çocuklarının huzur ve barış içinde yaşamasını temenni ediyorum” dedi.

KUTLAMALAR FUTBOL SAHASI’NDA DEVAM ETTİ

Öğrencilerin ziyaretlerinin ardından kutlamalar Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile devam etti. Çelenk sunum törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sait Beydoğan ve Ahmet Serdar Ümit Öncel, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı Yusuf Çetin, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Arzu Mandalı Sucu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Okul Müdürleri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın, Atatürk Anıtı’na çelen sunmasının ardından kutlamalar Kapaklı Futbol Sahası’nda devam etti.

İLK VE TEK ÜLKE TÜRKİYE’DİR

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, 1. Dünya Savaşı’nda gösterilen büyük başarılara rağmen, diğer ittifak devletlerinin başarısızlığı nedeniyle ülkenin işgal altında kaldığını anımsattı. Bütün güçlüklere rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattığını ifade eden Nalbant “Erzurum ve Sivas kongrelerinde vatanın bölünmez bir bütün olduğu ve İstanbul meclisinin artık görevini yerine getiremez hale geldiği, bu nedenle Ankara’da yeni bir meclis kurulmasının zorunlu hale geldiği kararlaştırıldı. 23 Nisan 1920’de de Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Mustafa kemal Atatürk’ün emri ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kutlanmaya başlandı” dedi. Ulu Önderin daha sonra 23 Nisan’ı tüm dünya çocuklarına armağan ettiğini belirten Nalbant, dünyada çocuklar için bayram kutlayan ilk ve tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Kapaklı Anaokulu Halk Oyunları ekibi, Sanayiciler İlkokulu Halkoyunları ekibi ile Bulgaristan’dan gelen Burgaz-Komeno Folklor ekibinin gösterilerinin ardından 23 Nisan konulu şiir yarışması birincisi Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Cenker Günay “Dünya Çocuk Bayramı” adlı şiirini okudu. 23 Nisan konulu kompozisyon yarışması birincisi Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Damla Yörük’ün “Ülkede Düğün Var” konulu kompozisyonu okumasının ardından program Gazi İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı ‘Çocuk Oyunları’ ile devam etti. Gösteri sonunda iki beyaz güvercin uçuruldu. Yıldızkent Ortaokulu öğrencileri de step gösterisi sundu. Kapaklı Kaymakamlığı Kupası adı altında düzenlenen spor müsabakalarında dereceye girenler de ödüllerini Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın elinden aldı. Kapaklı Belediyesi Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi Rabia Ülbeği 200 metrede 2’nci, 4x100 metrede 1’inci ve 100 metrede 1’inci olarak 3 madalya birden almaya hak kazandı. Kutlama programının sonunda öğrenciler dev Türk Bayrağı dalgalandırdı.

TEKİRDAĞ’DA 23 NİSAN KUTLAMASI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tekirdağ ve diğer ilçelerinde de coşkulu bir şekilde kutlandı. Tekirdağ’da Valilik önünde çelenk töreni düzenlenirken, törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da katıldı.Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 95. yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikler sabah Valilik önün Atatürk anıtı önünde düzenlenen çelenk töreni ile başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla sona erdi.

GÖSTERİLER BEĞENİYLE İZLENDİ

Çelenk programının ardından kutlamalar Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından sahildeki amfi tiyatroda devam etti. Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’nun yanı sıra 8. Mekanize Tugay Komutan Vekili Hakan Saraç, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat  ile diğer protokol yetkilileri ve Tekirdağ’lıların büyük ilgi gösterdiği törenlerde minik çocukların hazırladığı güzel gösteriler izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

ÖDÜLLER VERİLDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılan Resim ve Şiir yarışmasında dereceye girenlere plaket ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verilirken ayrıca 23 Nisan tarihinde doğan çocuklara da çeşitli hediyeler verildi.   

EREĞLİ’DE DE KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Marmaraereğlisi’nde de törenle kutlandı. Sabah Atatürk Anıtı önünde düzenlenene çelenk programının ardından sahil tören alanında program düzenlendi. Gösteriler öncesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer bir konuşma yaparak günün anlam ve önemini anlattı. Öğrencilerin şiir ve gösterileri ise büyük beğeni topladı.

ÇOCUKLARA BALON DAĞITILDI

Okullar kendi bünyelerinde hazırladıkları gösterilerle görsel bir şölen sunarken, 23 Nisan nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren takımlara ise ödüllerini Kaymakam Vekili Muhammed Emin Nasır, Jandarma Alay Komutanı Binbaşı Olcay Tekinay ve Belediye Başkanı İbrahim Uyan verdi. Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından hazırlanan Ay-Yıldızlı kırmızı balonlar tören öncesi zabıtalar tarafından çocuklara dağıtıldı.

“DÜNYADA BAREIŞ OLACAKSA ÇOCUKLARIN SAFLIĞIYLA OLACAKTIR”

Çorlu’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı belediye tarafından düzenlenen 6. Çocuk Festivali ile coşkulu bir şekilde kutlandı. Kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Parkı etkinlik alanında açılış seremonisi düzenlendi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan “11 ülkeden gelen misafir ekiplerin katılımıyla her zamandakinden güzel bir Çocuk Festivali gerçekleştireceğiz” dedi. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç da “Benim Çorlu'daki ilk bayramım; en güzel bayram olduğu kesin. Atatürk 23 Nisan'ı çocuklarımıza armağan etti. Atatürk'ün "Yurtta barış, Dünya'da barış" ilkesi vardı. Çocuklar da saflığın, temizliğin simgesidir. Dünya'da barış olacaksa, çocukların saflığıyla olacaktır. Bugün aramızda 11 ülkeden gelen misafir çocuklar var. Bize güvenerek onları ülkemize gönderen ailelerine teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra Arnavutluk, Arjantin, Endonezya, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Polonya, Rusya, Slovakya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen ekipler ulusal müzikleri, yöresel kostümleri ve danslarıyla unutulmaz bir gün yaşattı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10