Çocuklar ilk ve tek bayramlarını coşkuyla kutladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de etkinliklerle kutlandı.

Çerkezköy 23.04.2015 18:43:00 0
Çocuklar ilk ve tek bayramlarını coşkuyla kutladı

TÖRENLE KUTLANDI

Saat 10.00 Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Eyüp Savcı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Bİrol Öztürk, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdullah Nair ile İrfan Danışmaz, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları Dt.Ayşe Doğan ve Ahmet Üzgün, MHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Hakan Özgül, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Adem Pusaoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ercan Buluş, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Aysal, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunumunun ardından kutlamalar Kapalı Otopark üzerinde devam etti. Törende konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan “Vatanımızın her bir köşesinin düşman tarafından işgal edildiği, istiklali ve istikbali tehlike altında olan günlere kadim milletimiz güçlü iradesiyle kendine yakışanı, geleneklerinde bulunan istişare meclislerinde yeni bir yapıyı geçiş yaparak demokrasinin kalbi ve milli iradenin temsil makamı olan TBMM’nin açılışını 23 Nisan 1920 tarihinde gerçekleştirmiştir” dedi.

“YENİ NESİLLERE ARMAĞAN ETTİ”

Yokluklar içersinde kurulan ilk meclisin önce milleti tek bir çatı altında topladığını kaydeden Erdoğan “Sonra da eşine az rastlanır bir bağımsızlık mücadelesi verdi. Bu destansı mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atıldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle; ‘asırların meydana getirdiği milli bir ruha, kuvvetli ve daimi bir milli iradeye hiçbir kuvvet karşı koyamaz’. İlk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal, bugünü 23 Nisan 1920’de itibaren Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etti. Milletin geleceğinin planlandığı TBMM açılışını, milletimizin geleceğini emanet edeceği yeni nesillere armağan etti” dedi.

İLK VE TEK ÇOLCUK BAYRAMI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin büyük bir özveri, coşku ve samimiyetle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin bir araya gelerek buluşmasına ve kaynaşmasına vesile olan ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu dile getiren Erdoğan “Milli eğitim camiası olarak inanıyoruz ki, sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, sorumluluk duygusu gelişmiş iyi eğitimli bir nesil, Türkiye’nin her alanda gelişmesini sağlayacak. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, İstiklal savaşımızın tüm kahramanlarını minnet ve şükranla bir kez daha anıyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

“SORUMLULUĞU YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Hüseyin Erdoğan’ın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermek üzere kürsüye davet edilen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “Bizim bugünlere gelmemizi sağlayan başta Gazi Mustafa kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz. Bizlerin en değerli varlığı çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi için elimizden gelen tüm çabayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve personeliyle birlikte yerine getirmeye çalışıyoruz. Her nefes alışverişimizde bu sorumluluğu hissediyoruz. Bu sorumluluğun gereğini de yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Yıldız Erkekler Basketbol turnuvasında birinci olan Nurullah Narin Ortaokulu’na, ikinci olan 75.Yıl Ortaokulu’na, üçüncü olan Tepe Ortaokulu’na, Yıldız kızlar Voleybol turnuvasında birinci olan Mevlana Ortaokulu’na, ikinci olan 75.Yıl Ortaokulu’na, üçüncü olan Nurullah Narin Ortaokulu’na ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından verildi. Yıldız Kızlar Masa Tenisi Turnuvası’nda birinci olan Mevlana Ortaokulu’ndan Elif Topkayaya, ikinci olan Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Nazlıcan Tuncer, üçüncü olan Raif Dinçkök Ortaokulu’ndan Esma Paçal, Yıldız Erkekler Masa Tenisi turnuvasında birinci olan Tepe Ortaokulu öğrencisi Berk Doğan, ikinci olan Veliköy Belediyesi Ortaokulu’ndan Yakup Büyükbaba, üçüncü olan Raif Dinçkök Ortaokulu’ndan Furkan Yağmurtaşan, minik erkeklerde birinci olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Cemil Arif Aysal, ikinci olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Yusuf Danyeli, üçüncü olan Gazi Osman Paşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu’ndan Yusufcan Şenol, Küçük Bayanlar Masa Tenisi’nde birinci olan Mevlana Ortaokulu’ndan Beyza Koç, ikinci olan Mevlana Ortaokulu’ndan Zehra Karaa, üçüncü olan Selvi Dursun, Küçük erkekler masa tenisi turnuvasında birinci olan Gülerçin Ortaokulu öğrencisi Efecan Cengiz, ikinci olan Mevlana Ortaokulu’ndan Eray Topçu, üçüncü olan Gülerçin Ortaokulu’ndan Arda Parmaksız’a ödüllerini Garnizon Komutanı Mehmet Ozan verdi.

ÖDÜLLERİNİ AKAY’IN ELİNDEN ALDILAR

‘23 Nisan ve çocuk’ konulu resim yarışmasında birinci olan Gülerçin anaokulundan Melike Al’a, ikinci olan Hacı Fahri Zümbül Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama anasınıfından Elif Azra Aydın’a, üçüncü olan Fevzipaşa İlkokulu’ndan Hüseyin Gürbüz’e ise ödülleri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından verildi. Şiir yarışmasında birinci olan Gazi Osman Paşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu’ndan Ceren Kartal’a, ikinci olan Özel İdare İlkokulu’ndan Busem Azra Kahraman’a, üçüncü olan Atatürk İlkokulu’ndan Semra Özkan’a ödüllerini ise Cumhuriyet Başsavcı vekili Eyüp Savcı verdi. Kompozisyon yarışmasında dereceye giren Mevlana Ortaokulu’ndan Sude Yavuz’a, Veliköy Ortaokulu’ndan Şevval Bozkurt’a ve İmam Hatip Ortaokulu’ndan Rümeysa Demir’e ise ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan tarafından verildi.

HALK OYUNLARI İLE SONA ERDİ

‘23 Nisan ve Çocuk’ konulu şiir yarışmasında birinci olan Gazi Osman Paşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencilerinden Ceren Kartal “23 Nisan” , ikinci olan Özel İdare İlkokulu öğrencisi Busem Azra Kahraman ise “Benim Bayramım” adlı şiirlerini okudu. Programın devamında ise Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları ‘TBMM’nin açılışı’ adlı gösteri ise büyük beğeni topladı. Gülerçin Koleji öğrencilerinin hazırladığı koro da müzik ziyafeti sundu. Programın finalinde ise Fevzipaşa İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu folklor gösterisi sahnelendi. Minik öğrencilerin oynadığı halk oyunları gösterisi herkesi mest etti.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10