Selim Yüce, "Mide kurtlarına karşı şifa kaynağı Berni Hurması"

Çerkezköy Barbaros Caddesi'nde faaliyet gösteren Çerezkent sahiplerinden Selim Yüce, birçok yararı olan Berni Hurması satışına başladıklarını belirtti.

Çerkezköy 24.04.2015 19:39:00 0
Selim Yüce,

Yüce, ‘Peygamber Efendimizin duasına nail olmuş bir meyve olan Berni hurmasının birçok özelliği bulunmaktadır. Şeker oranı az olması dolayısıyla özellikle şeker hastalarına çok iyi geldiği gibi vücuttaki  toksinleri ışarı atmasıyla da çok faydalıdır” dedi.

“PEYGAMBER EFENDİMİZİN DUASINA NAİL OLMUŞ MEYVEDİR”

 Selim Yüce “Allah’u Teala’nın insanlar için büyük nimetlerinden biri de Hurmadır. Kuran-ı Kerim’de de birçok Ayette hurmanın önemi belirtilmiştir. Dinimizde de Müslümanlar arasında hurmanın ayrı bir yeri var. Sıcak iklimlerde yetişen hurmanın yüzlerce çeşidi ve her çeşidinin de kendine özgü özellikleri var. Özellikle Ramazan aylarında tüm Müslüman ülkelerinde iftar sofralarının baş tacı hurmadır” dedi. Hurma çeşitlerinin en önemlilerinden birinin de Berni Hurması olduğunu ifade eden Yüce “Berni hurması ile ilgili Peygamber Efendimiz (sav) hadisi şerifinde  şöyle buyurmuştur: ‘ Hurma çeşitlerinin en hayırlısı  Berni’dir. İçinizde ne dert varsa çıkarır bu hurmada dert yoktur’ Bu hadisi şeriften de anlaşılacağı gibi Berni hurması şifalı ve faydalı bir hurma çeşididir.Berni hurması ayni zamanda Peygamber Efendimizin duasına nail olmuş tek meyvedir” dedi.

ŞEKER HASTALARI DA TÜKETEBİLİR

Çerezkent işletmecisi Selim Yüce “Berni hurmasının faydalarından yaralanabilmemiz için düzenli olarak her gün tüketmeliyiz. Özellikle de sabahları aç karnına birkaç tane yendiğinde hem vücudu zinde tutar hem de vücuttaki toksinlerin atılmasında çok daha fayda sağlar. Hazmı kolaylaştırır. Cildi koruma özelliği de olduğundan yaşlanmayı önler. Genellikle şeker hastaları şifalı olmasına rağmen, şeker seviyeleri çıktığı için hurma tüketemiyor. Ama Berni hurması makul ölçülerde yendiği takdirde şeker seviyesini yükseltmiyor. Bu nedenle şeker hastaları dahil herkes Berni hurmasının faydalarından yararlanabilir” dedi.

BERNİ HURMASI AYNI ZAMANDA VİTAMİN DEPOSUDUR

Selim Yüce, Berni hurmasının aynı zamanda bir vitamin deposu olduğunu da belirterek, “Berni hurmasının faydalarından biri de eğer aç karnına yenilirse mide kurtlarını öldürür. Vücuttaki tüm zararlı toksinleri dışarı atar. Birçok kişinin gelişmesini engelleyen, ölçüsüz zayıflamasını sağlayan, çocukların vitaminsiz kalmasına neden olan mide kurtlarına karşı, kesin sonuç gösteren Berni Hurması tüketilmesini tavsiye ediyoruz.  Bazı kişilere hayal yada saçma gelebilir ama  Medine’de yetişen şifası ve faydası çok olan   Peygamber Efendimizin bizzat ‘hurma çeşitlerinden en hayırlısı ‘Berni’dir’ buyurduğu ve duasına nail olduğu Berni hurmasının bir özelliği de yendiği gün büyü tutmaz. Berni hurması hadislerle de tavsiye edilmiş bir meyvedir” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10