Orhan: Ermeni soykırımı iddiası tarihi bir yalandır

Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan "Bugün bize Ermeni Soykırımı yalanını dayatanlar, dün b

Çerkezköy 24.04.2015 19:44:00 0
Orhan: Ermeni soykırımı iddiası tarihi bir yalandır

TARİHİN ÇARPITILMASIDIR

Ermeni soykırımının tarihin çarpıtılması olduğunu ifade eden Orhan “Çünkü, Osmanlı İmparatorluğu’nun parçalanmasının yolunu açan 1878 Berlin Andlaşması sonrası, kendilerine Doğu Anadolu’da bağımsız bir Ermeni devleti kurma vaadi verilen Osmanlı Ermenileri, Ermeni İhtilal Komiteleriyle devlete karşı 1888-1915 yılları arasında tıpkı bugün pkk’nın yaptığı gibi binlerce kişinin ölümüne sebep olan baskın ve katliamlar gerçekleştirmiş, 1. Dünya Savaşında Doğu Anadolu’yu işgal eden Çarlık Rusyası ordularında Osmanlı’ya karşı savaşmış, katliamlar yapmış, Kurtuluş Savaşında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu işgal eden Fransız ordularında yer almış ve dönemin hükümeti tarafından çıkarılan tehcir (zorunlu göç) yasası kapsamında askeri bir tedbir olarak olayların yoğun yaşandığı yerlerden, yine Osmanlı toprağı olan başka vilayetlere göç ettirilmişlerdir” dedi.

KOCAMAN BİR YALANDIR

85 bin Osmanlı Ermenisi’nin yaşadığı İstanbul’da soykırım günü ilan edilen 24 Nisan 1915 günü, sadece 2 bin 345 Ermeni’nin tutuklandığının sabit ve belgeli olduğunu dile getiren Orhan “Bu durum bile olayın bir soykırım olmadığının en basit kanıtıdır. Yine 1914 yılı Osmanlı nüfus sayımında 1.229.000 Ermeni nüfusu olduğu, bunun yaklaşık 500.000’inin zorunlu göçe tabi tutulduğu, göç edenlerin geriye dönenleri, Kafkaslara, İran’a gidenleri bulunduğu devlet arşiv ve belgeleriyle sabittir. Esasen bu döneme ait tüm devlet arşivleri işgal kuvvetlerince toplanıp İngiltere’ye götürüldüğü ve incelendiği halde herhangi bir suç delili bulunamadığı da bir tarihsel gerçektir. İşte bu nedenlerle (Ermeni Soykırımı) iddiası kocaman bir tarihi yalandır” dedi.

HUKUKİ BİR DAYANAĞI YOK

Ermeni Soykırımı iddiasının hukuki bir dayanağının da olmadığını ifade eden Orhan “Çünkü, soykırım; 1948 tarihli Birleşmiş Milletler (BM) Soykırım Sözleşmesinde: (Ulusal, etnik, ırksal, yada dinsel bir gurubun kısmen yada tamamen gerçek kişiler tarafından, kasten ortadan kaldırılması) olarak tanımlamıştır. Buna göre kişiler soykırımla suçlanabilir, devletler ve milletler değil. Bu suç, (ortadan kaldırma) özel kastı ile işlenmelidir. Soykırım suçu işlendiğine ancak, suçun işlendiği ülke yetkili mahkemesi, ya da yargılama yetkisine sahip olan uluslararası bir ceza mahkemesi karar verebilir” dedi.

HUKUKEN DE ÇÖKMÜŞTÜR

Oysa Ermeni Soykırımı yalanı ile Türkiye ve Türklerin suçlandığını ifade eden Orhan “Olayda (Ermeni ırkını ortadan kaldırma) özel kastı olduğu iddiası gülünçtür. Bunu gösteren tek bir belge yoktur. Soykırım konusunda Türkiye aleyhine verilmiş ulusal ya da uluslararası bir yargı kararı yoktur. Ama aksi yolda, yani soykırım iddialarını boşa çıkaran üç ayrı yargı kararı vardır. 1915- 1916 Osmanlı Harp Divanlarında yapılan yargılamalarda, Ermenileri yok etme kastı bulunmadığı ortaya çıkmıştır. İşgal kuvvetleri eliyle kurulan, 1919 Harp divanlarının mahkûmiyet kararları sonradan tanınan temyiz yolunda beraatlerle sonuçlanmıştır. İngilizlerce, Ermeni katliamı iddiasıyla Malta’ya gönderilen Türkler hakkında İngiliz kraliyet Başsavcılığı dava açacak delil bulamadığı için kovuşturmaya yer olmadığına karar verip tutukluları salıvermiştir. Yani Ermeni Soykırımı yalanı hukuken de çökmüştür” dedi.

AMAÇ SEVR’İ HORTLATMAKTIR

Sevr’le başlatılan oyunun Lozan’la çöktüğünü, soykırım iddialarının, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması sonrasında kurulan güçlü Türkiye Cumhuriyeti karşısında tozlu raflara kaldırıldığını, ne var ki 1970, özellikle 1980 sonrası, küreselleşmeye zorlanan yeni dünya düzeninde Türkiye Cumhuriyeti ulus devletinin emperyalist batı tarafından yine hedef alınması sürecinde, pkk terörüyle birlikte yeniden önümüze konduğunu ifade eden Orhan      “Amaç Sevr’i hortlatmaktır. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak barıştan yana olan tüm devletlere sesleniyoruz: ‘Yüzyıllarca bu topraklarda birlikte, kardeşçe yaşamış olan Türklerle Ermenileri; Osmanlı’nın paylaşılması sürecinde kendi emperyalist emelleri için birbirine düşman eden, Birinci Dünya Savaşı’nda 9 cephede ve Batı’da Çanakkale’de bize Sevr’İ dayatanlarla vatan için savaşan Türkleri, Doğu Anadolu’da bağımsız bir Ermeni devleti kurma vaadi ile kandırıp, Ermeni İhtilal Komiteleri eliyle arkadan vurduran, Bu trajedinin yaşanmasına neden olan, haçlı zihniyetini, dünya barışını zedeleyen emperyalizmi mahkûm edin. Mahkûm edin ki Dünya Barışı doğsun” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10