Engeller sporla aşılacak

Beyazay Derneği tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteği ile hayata geçirilen "Birlikte Daha Aktif" projesinin Çerkezköy ayağı için de çalışmalar başladı.

Çerkezköy 27.04.2015 19:48:00 0
Engeller sporla aşılacak

HAYATLA İÇ İÇE OLMALARI SAĞLANACAK

Bu proje sayesinde engelli-engelsiz her bireyin aynı anda spor yapacağını, engellerin hep birlikte sporla aşılacağını ifade eden Beyazay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Adnan Şahin, “Uygulanacak bu proje ilk olarak 14-29 yaş aralığındaki 1500 engelli ile 1500 engelsiz bireyi kapsayacak. Engelleri her anlamda yıkacak bu proje ile engelli-engelsiz gençlerimizin sosyal uyumları güçlenecek, yaşam standartları gelişecek, engelli bireylerin toplumdan uzaklaşmalarına izin verilmeden toplum merkezinde, hayatla iç içe olmaları sağlanacak” dedi.

SAĞLIKLI BEDENLERE ULAŞILACAK

Engelli-engelsiz herkesin ihtiyaç duyacağı sağlıklı bedenlere bu proje sayesinde ulaşılacağını belirten Şahin “Spor yapmamak için artık hiçbir engel kalmayacak” dedi. Türkiye’nin her bölgesinde yapılacak projede Beden Eğitimi Yüksekokulları’ndan eğitmen ve öğrencilerden destek alınarak her ilçe oluşturulacak 6 kişilik eğitici kadroyla eğitim verilerek, 3 kur şeklinde ve her kurda 10 engelli-10 engelsiz genci bir araya getirerek birlikte spor yapma kültürü oluşturulacağını dile getiren Adnan Şahin “Hareketlilik, sporla yaşanan heyecan, beraberlik, oyunların kattığı özgüven ve takım ruhu, engelli gençlerimizin gizli kalan, kullanılmayan yeteneklerine ışık tutacak, içlerindeki inancı, spor aşkını güneş gibi parlatacak, yaşam motivasyonlarını daha da güçlendirecek” dedi.

ÖNCE EĞİTİM VERİLECEK

Amaçlarının sporun her dalında engellilerle engelsizleri aynı ortamda spor yapmaya teşvik etmek olduğunu söyleyen Beyazay Derneği Trakya Eğitim Koordinatörü Ergün Uncuoğullarından da “Amacımız engellilerin arasından çıkacak yetenekli sporcuları engelli milli takımlarına ve kulüplere önermek” dedi. Öncelikle eğitim verileceğini, eğitimin ardından spor faaliyetlerine başlanacağını ifade eden Uncuoğullarından, “Engellilerin spor yapmalarını ve gelişmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Spor etkinliğini imkanlar ölçüsünde tüm branşlarda düzenleyeceğiz” dedi.

BİRLİKTE SPOR YAPACAKLAR

Proje kapsamında engelli ve engelsiz bireyler düzenlenecek etkinlikler ile bir araya getirilecek ve birlikte düzenli spor yapmaları sağlanacak. Engelli bireylere hareketlilik, oyun ve spor aktiviteleriyle oluşturulmuş “Spor Eğitimi Programı” uygulanacak. Uygulama sırasında engelli çocuk ve gençler yetenekleri doğrultusunda spor branşlarına yönlendirilerek, spor branşlarının temel teknik ve becerileri öğretilerek ilgili spor branşlarına kanalize edilecek. Engelsiz bireylere engelliler ile spor yapmak konusunda ön bilgi verilecek. Çalışan sayısı yüksek olan kurumlar ve şirketler ile görüşülerek çalışanların sisteme dahil edilmeleri sağlanacak.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10