Çanakkale gezileri 1 Mayıs'ta başlıyor

Çerkezköy Belediyesi haftanın 3 günü Çanakkale Şehitliği'ne gezi düzenleyecek.

Çerkezköy 28.04.2015 18:06:00 0
Çanakkale gezileri 1 Mayıs

14 Haziran tarihine kadar Cuma, Cumartesi ve Pazar günü düzenlenecek olan ücretsiz gezilerin 1 Mayıs Cuma günü başlayacağını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Türk tarihinin en önemli ve eşsiz zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı nedeni ile Çerkezköy Belediyemiz tarafından haftanın 3 günü ücretsiz Çanakkale Şehitliğine gezi düzenleniyor” dedi.

‘ÇERKEZKÖY TARİHİ İLE BULUŞUYOR’ SLOGANI İLE DÜZENLENECEK

Gezilerin ‘Çerkezköy Tarihiyle Buluşuyor’ sloganı ile düzenleneceğini dile getiren Akay “Tarihimizde çok önemli bir yeri olan ve 250 bin vatan evladının şehit olduğu tarihi yarımadayı Çerkezköy’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın görmesini, bu eşsiz zaferin nasıl kazanıldığını idrak etmesini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Mehmetçiklerimizin hangi şartlar altında düşmana ‘Dur’ dediğini, Türk Askeri’nin Çanakkale’yi nasıl geçilmez yaptığını yerinde görmek için Çanakkale Gezileri düzenliyoruz” bilgisini verdi.

1 MAYIS’TA BAŞLAYACAK

Haftanın üç günü düzenleyecekleri gezilerin 1 Mayıs Cuma günü sabah 07.30’da başlayacağını belirten Başkan Akay “14 Haziran tarihine kadar her hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günü, günü birlik olarak düzenleyeceğimiz gezilerimiz sabah saat 07.30’da Belediye Hizmet Binamız önünden başlayacak. Çanakkale Şehitliği ve tarihi yarımada gezisinin tamamlanmasının ardından akşam saatlerinde otobüsümüz Çanakkale’den hareket edecek ve akşam geç saatlerde vatandaşlarımız ilçemize dönecekler” dedi.

BU YIL DA DEVAM EDECEK

Düzenlenecek ücretsiz gezilere katılmak isteyenlerin Çerkezköy Belediyesi Halk Masalarına şahsen başvurmalarını ve kayıt yaptırmalarını isteyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında kültür gezileri bu yıl da devam edecek” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10