'Para Oyunu' ilgi gördü

Necip Fazıl Kısakürek'in ilk kez 1941 yılında izleyiciyle buluşturduğu oyun olan 'Para Oyunu', Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde İstanbul Büyükşehir Belediy

Çerkezköy 29.04.2015 18:22:00 0

KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda dün akşam saat 20.30’da sahnelenen oyunu Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gürdal Adal, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr.Olcay Palak, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yılmaz Arat, Kapaklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve çok sayıda tiyatrosever izlerken, bazı vatandaşlar ise tiyatroyu ayakta izlemek zorunda kaldı.

AHLAK DERSİ VERMEYE KALKIŞTI

Meçhul bir tarihte ve mekanda geçen oyunda karakterler; o, karısı, kızı, oğlu diye adlandırıldı. Parayı insan ilişkilerinde çıkar aracı olarak gören banka patronu 'o'nun tek amacının; paranın getirdiği zaaflardan kurtulmak olduğu anlatılan oyunda, o’nun zamanla bu durumdan rahatsız olup yakınındaki kişilerin aslında parayı mı, yoksa kendisini mi sevdiğini öğrenmek istemesi ile gelişen olaylar anlatıldı. Oyunda o’nun ailesinin ve ilişki kurduğu herkesin ahlak yoksunu ve para düşkünü kişiler olduğunu görünce, onlara ahlak dersi vermeye kalkışması ile gelişen olaylar da anlatıldı.

AYAKTA ALKIŞLANDI

İki perdelik oyunun ilk perdesinde, düzen ve anlayış sorgulandı. İlk perdenin sonundaki 'Bu memleket bir gün batacak olursa, ahlaksızlıktan batacak' cümlesi, izleyiciyi ikinci perdedeki ahlak dersine hazırladı. İnsanı hiçe sayan ekonomik ilişkiler, bankalar ve birbirine güvenmeyen bireylerin güçlerini birbirlerine karşı kullanması; oyunun olay örgüsünü oluşturdu. Aziz Sarvan'ın başrolünü oynadığı oyunda, Cem Uras, Doğan Altınel, Alev Oraloğlu, Deniz Yeşil Mavi, Ali Mert Yavuzcan, Seda Güneş, Engin Gürmen, Betül Kızılok Savli, Aslı Aybars, Oğuzboy Vedat Şahin, Zeki Yıldırım rol aldı. Oyunun yönetmenliğini ise; son olarak 'Gönlümdeki Hamdi Bey' adlı oyunu yöneten Engin Gürmen üstlendi. İki saat süren iki perdelik oyunun sonunda, oyuncular ayakta alkışlandı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10