Kurumlar arası paydaş toplantısı yapıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın Makro Projeleri olan "Çorlu Lojistik Köy" "Çorlu Fuar Alanı ve Kongre Merkezi" ile "Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesi" hususlarının gö

Çorlu 30.04.2015 16:52:00 0
Kurumlar arası paydaş toplantısı yapıldı

TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİLER

Çorlu TSO Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Çorlu Belediye Başkan Vekili İskender Coşkun, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Müdürü Tolga Erkan, İŞKUR Çorlu Şube Müdürü Ahmet Durmuş ile diğer kurum ve kuruluşların yetkilileri katılırken, katılımcıları Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Köroğlu ve Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy ve Meclis Üyesi Zeynel Yurtseven karşıladı.

ÖNEMLİ LOJİSTİK YATIRIMA İHTİYAÇ VAR

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün toplantıda yaptığı konuşmada “Türkiye’nin 2023’te 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşabilmesi için önemli bir lojistik yatırımına ihtiyacı var.  Bizler hazırladığımız proje ile Çorlu Lojistik Köy Fizibilite çalışmasını bitirdik. İlgili tüm üst makamlar ile görüşmelerimizi yaptık. Kurulması gecikmiş olan Çorlu Lojistik Köy Projemizin bir an önce bölgemizde faaliyete geçmesi bizim için çok önemli” dedi.

FUAR ALANI KURMA AÇISINDAN ÖNEMLİ

Çorlu'nun konumunun fuar alanı kurma açısından oldukça önemli olduğunu dile getiren Sülün “Çorlu’nun deniz kenarında bir ilin ilçesi olması, demiryolu ve havayolu ulaşımının olması özellikle bölge içinde avantajlı bir konuma gelmesini sağlamaktadır. Üniversite - şehir ve üniversite – sanayi etkileşiminin gerçekleşmesi için ilçemizde bir teknik üniversitenin kurulmasının Çorlu’ya ve Çorlululara, bölgedeki sanayiye, endüstriye, nihayetinde ülkemize büyük yararlar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

ÇORLU'YA MUAZZAM BİR KATKI SAĞLANACAK

Toplantıda; Prof.Dr. Rasim Yılmaz “Çorlu Lojistik Köy” “Çorlu Fuar Alanı ve Kongre Merkezi” ve “İleri Teknoloji Üniversitesi” konularında sunum yaptı. KOSGEB Tekirdağ Hizmet Müdürü Tolga Erkan da “Çorlu'nun İstanbul'a yakın olması çok önemli bir husustur. Çorlu'ya uluslararası bir fuar alanının yapılması sağlam bir kaynak olacaktır. Türkiye'de ki fuar organizasyonlarının   % 50'si Almanların elinde bulunuyor. Çorlu'da böyle bir fuar organizasyonu gerçekleşecekse sektörler çok önemli olmalıdır. Kitap, deri, tekstil, makine ve yapı fuarları en önemli beş sektördür. Bu dediğimiz organizasyonlar olursa Çorlu'ya muazzam bir katkı sağlanacak” dedi.

FUAR ALANI EKONOMİK KATKI SAĞLAYACAK

Çorlu Belediye Meclisi İkinci Başkan Vekili İskender Coşkun ise “Çorlu Fuar Alanı'nın Çorlu'ya büyük faydalar getireceğine inanıyorum. İhtiyacı ve talebi doğru sıralayıp buna göre bir çalışma yapmak gerekmektedir. İstanbul ve çevre illerden fuar alanına geleceklerle birlikte Çorlu'ya ekonomik anlamda katkı sağlanacak” dedi. Üniversiteye ihtiyaç duyulduğunu ve bu konuda ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü de “Diğer üniversitelerin mühendislik birimleri ile bizim mühendislik birimimiz arasında büyük farklar var. İnşallah yeni eğitim - öğretim döneminde bu fark kapanır” diye konuştu.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10