"Kıbrıs halkının tümü gazidir"

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği tarafından bir süre önce Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde ve Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen

Kapaklı 30.04.2015 18:12:00 0

GAZİLERİN MAĞDUR DEĞİL MAĞRURDUR

Dün saat 10.00’da Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda düzenlenen programda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’ın açılış konuşmasının ardından Kıbrıs Gazilerinden Mehmet Tokuç da Barış Harekatı anılarını anlattı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Şinasi Eryiğit de Türkiye genelinde 68 şube ve 47 temsilciliklerinin bulunduğunu ifade etti. Şehitlik ve gaziliğin ülke toprakları için elde edilen en büyük varlık olduğunu ifade eden Eryiğit, gazilerin Mustafa Kemal Atatürk’ün birer temsilcileri olduğunu, gazilerin mağdur değil mağrur olduğunu söyledi.

ZOR GÜNLERDİ

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Şehit Aileleri Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan da Kıbrıs Barış Harekatını anlattı. Kıbrıs’ın 1571’den 1878’e kadar yaklaşık 307 yıl İngilizlerin elinde olduğunu dile getiren Ersan “Dünyanın en barbar insanları Rumlardır” dedi. 1 Ağustos 1958'de Rumlarla mücadele etmek için Türk Mukavemet Teşkilatı'nı kurduklarını ifade eden Ersan “Türk askeri adaya gelerek teşkilat üyelerine silah ve harp eğitimi verdi. Kamyon içinde kömür ve otların içinde silahlar gelerek kasaba ve köylere dağıtıldı. Bizler bunları yaşadık, çok zor günlerdi” dedi.

TÜRKİYE’YE GÜVENDİ

Ersan, Kıbrıslı Türklerin var oluş mücadelesini verirken Türkiye'ye güvendiğini dile getirerek “Barış Harekatı'yla Kıbrıs Türkleri bağımsızlığına kavuştu. Temmuz 1974'de Türk askerlerinin Kıbrıs'a çıktığı çıkartmayı kelimeler ile anlatamam. Kıbrıs halkı çok direndi, Kıbrıs halkının tümü gazidir” dedi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Kıbrıs Barış Harekatı konulu konferansa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kıbrıs Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Şehit Aileleri Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Şinasi Eryiğit, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Yıldıran, Kapaklı Yardımlaşma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, gaziler, gazi aileleri ile ilçede eğitim öğretim gören lise talebeleri katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10