"Çocuklarınıza ilmi miras bırakın"

Kapaklı İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Kapaklı'da kutlu doğum haftası etkinliği düzenlendi.

Kapaklı 30.04.2015 18:20:00 0

2 HAFTA YETERLİ DEĞİL

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kapaklı İmam Hatip Okulları Dernek Başkanı İsmail Karaöz’ün Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, “Efendimizin hayatı ile ilgili çeşitli programlar tertip edildi” dedi. Peygamberimizin hayatını anlatmak için iki haftanın yeterli olmadığını ifade eden Nalbant, bunun için bir senenin bile yetmeyeceğini söyledi.

ALEMLERE RAHMET OLARAK GÖNDERİLDİ

Hz. Muhammed (S.A.V.)’in hayatını anlatmanın kolay bir iş olmadığını, O’nu anlatmanın yürek istediğini belirten Nalbant, Cenabı Allah’ın O’nu alemlere rahmet olarak gönderdiğini ifade etti. “Geleceğe emin adımlarla yürümek istiyorsak, çocuklarımıza Allah ve peygamber sevgisini aşılamalıyız” diyen Nalbant, Allah korkusu olmayan bir insandan her türlü kötülüğün beklenebileceğini söyledi.

SALONDAKİLERİ DUYGULANDIRDI

İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Eslem Sare Özgedik, okuduğu “40 Yaşındasın” isimli şiir ile salondakileri duygulandırdı. Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş da, Hz. Muhammed’in Medine’ye hicreti ve çocuklara olan sevgisi hakkında konuşarak “Çocuklarınıza ilmi miras bırakın” dedi. Program öğrencilerden oluşan koronun seslendirdiği ilahilerle sona ererken, Kardeşler Düğün Salonu’nda düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, AK Parti 6. Sıra Tekirdağ Milletvekili Adayı Ahmet Üzgün, Çerkezköy Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nair, Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Günel, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10