"Saray çok sağlıklı su üretim tesisine kavuşacak"

Saray İlçesi içme suyu inşaatı temel atma töreni önceki gün yapıldı. Saray Güzelce Mahallesi'nde düzenlenen törene CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başka

Saray 1.05.2015 14:04:00 0

“YATIRIMA LAYIK BİR İLÇEMİZ”

Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray’ın her zaman için her dönemde Cumhuriyet ilkelerine sahip çıktığını, davranışları ve görüşleriyle Tekirdağ’ın ve ülkemizin gözde ilçelerinden biri olduğunu ifade etti.  Tekirdağ’ın büyükşehir olması ile birlikte sorumluluklarının arttığını dile getiren Albayrak “Sorumluluklarımızın artmasının yanında iki denize kıyısı olması ve otuz büyükşehir içerisinde Avrupa Yakasında bulunan tek büyükşehir olması açısından da Tekirdağ’ı diğer büyükşehirlerden ayıran bir özelliği bulunmaktadır. Tabiatıyla, tarımsal özellikleriyle kısacası her yönüyle Saray İlçemiz yatırıma layık bir ilçemizdir” dedi.

SUYUN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Suyun önemine dikkat çeken Albayrak “Su bizim özellikle önem verdiğimiz çok hassas bir konu. Şebeke sularının sorunlu olmasının en büyük nedeni boruların çok büyük bir çoğunluğunun hala Asbest içermesinden kaynaklanıyor. O günün şartlarında başka imkan olmadığı için döşenen asbest borularla su getirilmiş. Yaptığımız araştırmalarda ilçelere göre dağılımında ise Saray ilçesinin borularının yüzde sekseninin asbest borululardan oluştuğu sonucuna vardık. Bugün alt yapısının da değişmesiyle Saray ilçemiz çok sağlıklı su üretim tesisine kavuşacak” dedi.

HER ANLAMDA SAĞLIKLI BİR YAPIYA KAVUŞACAK

5000 tonluk gömme deposuyla, klorlama tesisleriyle ve en önemlisi burada aktif hale getirecekleri sistem ile her anlamda sağlıklı bir yapıya kavuşacağını dile getiren Albayrak “Açılışın herkese hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzde hayata geçireceğimiz çok büyük projeler var. Biz bunları gerçekleştirme gayretindeyiz.  Hizmet aşkı içerisindeyiz. Göreceksiniz hizmet süremizin sonunda farklı, sorunları çözülmüş, kırsal kesimin yüzünün güldüğü ayrım gözetmeksizin herkesin iyi hizmet aldığı bir Tekirdağ yaratmanın mutluluğu içinde olacağız” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10