Trafik Haftası etkinliklerle kutlanacak

4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası dolayısıyla Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Çerkezköy 1.05.2015 19:20:00 0
Trafik Haftası etkinliklerle kutlanacak

TRAFİK KURALLARINA UYMANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLECEK

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Trafik Haftasında, trafik kurallarına uymanın öneminin vurgulanacağını ifade edildi. Amacın farkındalık ve uyarı eyleminin yaygınlaştırılması ve etkinleştirilmesi olduğu dile getirilen açıklamada “Ülkemizdeki trafik kazalarının büyük çoğunluğu trafik kurallarına uymakla ilgili ihmalkârlıktan kaynaklanmaktadır. Trafik kazalarının başlıca nedenleri aşırı hız, emniyet kemeri takmama, araç kullanırken telefonla konuşma ve alkollü araç kullanmadır. Tüm trafik kazalarının yaklaşık üçte birinin gerçekleşmesinde hızın katkısı var” dedi.

ÖLÜMLÜ KAZALARI YÜZDE 20 ARTIRIR

Hızda yüzde 5’lik artışın ölümlü kazaları yüzde 20 artırdığı ifade edilen açıklamada “Hızda her 1 kilometrelik artış ölümlü kaza riskini yüzde 5 artırır” ifadeleri yer aldı. Trafik konusunda Kapaklı’da çeşitli eğitici, bilgilendirici ve bilinçlendirici çalışmaları yapıldığı ifade edilen yazılı açıklamada “İlçemizde bulunan Anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize yönelik eğitimler verdik. Onlara trafikte yaya, bisiklet sürücüsü, araç içinde ve okul servis araçlarında yolcu iken karşılaşabilecekleri riskler ve uymaları gereken trafik kurallarını anlattık. Seminerlerimizin toplamında 2 bin öğrenciye ulaştık. İlk ve orta okul önlerinde ve okul geçitlerinde öğrencilerin, güvenli bir şekilde okula giriş ve çıkışlarını sağlamak amacıyla, okullardan okul geçidi görevlisi olmak için şartlarını taşıyan 1 öğretmen ve 30 öğrenciye pratik ve uygulamalı eğitim verildi. Başarılı olan ve müstakilen bu geçitlerde görev yapacak 1 öğretmen ve 14 öğrenci okul geçidi görevlisi olma hakkını kazandı. Kendilerine sertifikaları verildi” dedi.

ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

Açıklamada Trafik Haftası etkinlikleri ile ilgili de bilgi verildi. Buna göre pazartesi günü, yazılı pankartlar ilçenin muhtelif yerlerinde cadde ve sokaklara asılacak. Vatandaşlarımızın trafik güvenliğine duyarlıklarını artırılması için kazaya karışmış olan bir araç, Pınar Bulvarı, Eski Belediye Meydanında Trafik Haftası boyunca teşhir edilecek. Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında 8 Mayıs Cuma günü Camilerimizde trafik güvenliği ile ilgili Müftülükçe vaazlar verilecek. Emniyet Kemeri kullanımının yararlarını göstermek amacıyla, Pınar Bulvarı eski belediye meydanına simülatör aracı getirilecek. Vatandaşlar arasından örnek sürücü seçimi yapılarak, örnek sürücüye ödül verilecek.

Çerkezköy haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10