Su ölçümleri devam ediyor

Tarımsal Kaynaklı Nitrat Kirliliğine Karşı Suların Korunması Yönetmenliği gereği Tarımsal Alt Yapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü'nde oluşturulan su grubu kontrol ve ölçüm

Çerkezköy 5.05.2015 14:29:00 0
Su ölçümleri devam ediyor

3 AYDA BİR NUMUNE ALINIYOR

Tekirdağ genelinde her ay 21 gölet, dere ve nehirde yüzey sularında,  3 ay da bir de  9 noktada  kuyu sularında pH, sıcaklık ve suda çözünmüş oksijen analizi yerinde yapılarak numune alındığını belirten Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri “Alınan numunelerin Nitrat analizi de İl Müdürlüğümüzde yapılarak elde edilen değerler İnternet ortamında  Nitrat bilgi sistemine yüklenmektedir. Bu çalışmadan amaç; tarımsal kaynaklı nitratın suda neden olduğu kirlenmenin tespit edilmesi, azaltılması ve önlenmesidir. Özellikle toprak analizi sonuçlarına göre gübreleme konusunda da çiftçilerimiz bilinçlendirilerek hem suların kirlenmesi önlenecek hem de üretimde verimlilik sağlanacak” dedi.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Ayrıca Ziraat Mühendisi Mesut Baysal, Tekniker Cem Yücesoy ve Ziraat Mühendisi Necmettin Köşkerooğlu'undan oluşan su grubu ölçüm yapılan dere, nehir ve kuyu alanlarında çevre temizliği çalışmasını da başlattı. Yetkililer “Özellikle tarım ilacı hazırlama amacı ile su kaynaklarından su alınması ve ambalaj atıkların bu alanlara atılmaması konusunda farkındalık yaratmak amacı ile üreticinin dikkati çekilmesi hedeflenmektedir” dedi.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10