Weblab projesi 2.yaşına girdi

Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tekirdağ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi) yetkilileri, Finlandiya, Almanya, İspanya ve Avusturya'dan çeşitli okullar ile beraber yer aldıkları Avrupa Komisyonu'nun Leonardo

Tekirdağ 6.05.2015 15:51:00 0
Weblab projesi 2.yaşına girdi

STAJLARINI TAMAMLADILAR

2013 yılından itibaren müdür yardımcısı Mustafa Dere, İngilizce öğretmeni Zübeyde Aykaç ve psikolojik danışman Bingül Uzel’in çalışmalarıyla Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortak olduğu Weblab projesinde son öğrenci hareketliliği başladı. Almanya’nın Düsseldorf kentindeki Heinrich Hertz Berufskolleg’den gelen öğrenciler Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne konuk oldu. Öğrenciler ders gözlemlerini ve Ego (Elektro-Geraetebau Oberderdingen) Çorlu'daki fabrikasında ev aletleri için rezistans, seran ocak ısıtıcısı ve döküm ürünleri alanındaki stajlarını tamamladı.

ARANAN ELEMAN OLARAK İŞ HAYATINA ATILMAYI HEDEFLİYORLAR

Ders gözlemlerini Düsseldorf kentindeki Heinrich Hertz Berufskolleg’de ve stajlarını Duisburg kentinde bulunan SIEMENS fabrikasında yapan Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Barış Tıraşçı ve Alpcan Fidan bilgi ve becerilerini arttırarak mezun olduklarında “ara eleman” vasfıyla değil “aranan eleman” olarak iş hayatına atılmayı hedefliyor.

2 AYRI PROJEYE DAHA İMZA ATACAĞIZ

Okul yetkilileri “2013 yılında başlayan WEBLAB macerası, mayıs ayının sonunda İspanya’da yapılacak toplantı ile son bulacak. Toplantı itibarıyla projeye katılan öğrencilerimize Paderborn Üniversitesi tarafından hazırlanan mesleki sertifikalar verilecek. Bu sertifikalar öğrencilerimizin hem eğitim hem de profesyonel deneyimlerine katma değerde bulunacak. Okul Müdürü Eşref Arısoy’un katkılarıyla tamamlanmak üzere olan ilk AB Projemiz WebLab dan sonra iki ayrı projeye daha Eylül ayında imza atacağız” dedi.

Çerkezköy Haber 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10