Hijyen Eğitimi Protokolü yenilendi

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO); üyelerinin yasal zorunluluklarını yerine getirebilmeleri için Çorlu Halk Eğitim Merkezi ile "Hijyen Eğitimi" konusunda işbirliği protokolünü 1 yıl daha

Çorlu 7.05.2015 13:23:00 0
Hijyen Eğitimi Protokolü yenilendi

1 YIL UZATILDI

‘Hijyen Eğitimi’ protokolü hakkında bir açıklama yapan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün “5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’ gereğince; Gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı yiyecek içecek hizmetleri üreten iş yerlerinde, güzellik ve saç bakım hizmetleri, otel, motel, pansiyon, misafirhane gibi iş yerleri, komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kollarında çalışan tüm personelin ‘Hijyen Eğitimi’ almaları gerekmektedir” dedi.

GRUPLAR OLUŞTURULACAK

 Hijyen eğitimlerinin, üyelerden gelecek taleplere göre gruplar oluşturularak başlayacağını ifade eden Sülün “Yönetmeliğin 11. maddesi gereğince ‘Her iş kolunun izin, onay, kayıt, ruhsatlandırma ve benzeri hizmetlerini yürüten Bakanlık veya mahalli idare tarafından, yönetmelikte belirtilen işyerlerinin yükümlülükleri yerine getirip getirmediği denetlenecek ve yükümlülükleri yerine getirmeyenler hakkında 1593 sayılı kanunun 282. maddesine göre işlem yapılacak” dedi.

4 BİN 130 FİRMA ÇALIŞANI HİJYEN EĞİTİMİNDEN FAYDALANDI

Çorlu TSO Üyesi olan firmaların, 1 yıllık süre zarfında, toplam 4 bin 130 çalışanının "Hijyen Eğitimi" aldığını söyleyen Enis Sülün; Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dışında hiçbir kurum ve kuruluşun vereceği belgenin geçerli olmayacağını, daha önce alınan belgelerin geçerliliğinin olmaması ve bu yönetmelik kapsamında hazırlanan hijyen eğitimi programlarından alınan belgeye denk olmayacağını belirtti. Hijyen Eğitim sertifikası almayan firmaların kişi başı 250 TL ile  bin TL arasında para cezasıyla karşı karşıya kalabileceklerini sözlerine ekleyen Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; “Odamız ile Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde düzenlenen Hijyen Eğitimine Odamıza başvurarak kayıt yaptırılması gerekiyor. Yapılan protokol kapsamında gerçekleştirilecek olan ‘Hijyen Eğitimi’ kurslarını başarıyla tamamlayanlara kurs bitirme belgesi verilecek” dedi.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10