Suriyeli mültecilerin hayali Çerkezköy'de son buldu

Suriye'deki iç savaştan kaçan Suriyeli Harun Hasan (37), eşi Nazlı Murat (34), çocukları D.H. (8), R.H. (5), Avrupa hayali kurarken dün Çerkezköy'de yakalandı.

Çerkezköy 7.05.2015 18:30:00 0
Suriyeli mültecilerin hayali Çerkezköy

ÇERKEZKÖY’DE YAKALANDILAR

Edine istikametinden İstanbul’a giden özel bir şirkete ait boş bir kargo vagonunda, vagonun brandasını keserek dışarı çıkmaya çalışan 4 kişiyi fark eden Çerkezköy Gar Şefliği görevli, polise haber verdi. Suriyeli ailenin, yüksek gerilimin olduğu vagonun üst kısmına çıkmaması büyük bir faciayı önledi. Vagondan gelen sesler üzerine kargo vagonunun yanına giden gar görevlileri, mühürlü olan kapıyı açarak Suriyeli mülteci aileyi vagondan çıkardı.

AVRUPA TRENİ YERİNE İSTANBUL TRENİNE BİLDİRİLDİLER

Gerekli tutanakların tutulmasının ardından Suriyeli aile, Çerkezköy polisi tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Harun Hasan’ın, Edirne Kapıkule’den Avrupa’ya gitmeye çalışırken, ‘Sizleri dört saat sonra Bulgaristan’a göndereceğim oradan da istediğiniz ülkeye rahatça gidersiniz’ diyen Abdullah isimli bir insan tacirine 2 bin Euro para verdiğini, o kişinin de kendisi ve ailesini bu yük vagonuna bindirdiğini söylediği öğrenildi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10