Kosova heyeti Çerkezköy'de

Geçtiğimiz aylarda Etiyopyalı iş adamlarını ve Fildişi Sahili'nden gelen iş adamlarını ağırlayan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası dün de Kosova'dan gelen İş Dünyası Dayanışm

Çerkezköy 7.05.2015 18:35:00 0
Kosova heyeti Çerkezköy

BU KEZ DE KOSOVA HEYETİNİ AĞIRLADI

Kosova İş Dünyası Dayanışma Derneği Başkanı Feda Derviş, Kosova İş Dünyası Dayanışma Derneği Yardımcısı Ergin Cigoli, Kosova 4. Dönem Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan ve İş Dünyası Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyetimi ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Taşdelen, Mustafa Seçkin ve Sinan Sifil ile ÇTSO Meclis Üyeleri Kadir Uz, Dilaver Burak ve Oda Genel Sekreteri Hakan Gel ile birlikte karşılayan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BU ZİYARET VESİLE OLUR

Soy isimlerinin aslında Kosova olduğunu ifade eden Kozuva “Fakat nüfusa Kozuva olarak yazıldı. Aslında dedelerim Kosova’dan buraya göç ettiler” dedi. Bu zamana kadar Kosova’ya hiç gitmediğini belirten Kozuva, bu ziyaretin bir vesile olmasını temenni etti. Kosova 4. Dönem Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan da Kosova’nın yüz ölçümü olarak küçük bir ülke olduğunu belirtti. Kosova İş Dünyası Dayanışma Derneği Başkanı Feda Derviş de yeni bir dernek olduklarını belirtti. Amaçlarının ileriye yönelik yapılabilecek iş birlikleri için fikir alışverişinde bulunmak olduğunu söyleyen Derviş “Kosova yeni bir ülke. Yapılandırma ve özelleştirme sürecindeyiz” dedi.

TEŞVİK ETMEK İÇİN BU YOLA ÇIKTIK

Kosova’nın nüfusunun 2 milyon olduğunu dile getiren Derviş, “Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde de 500 bine yakın vatandaşımız var. Topraklarımızın yüzde 52’si tarıma elverişli” dedi. Madenler bakımından da oldukça zengin bir ülke olduklarını kaydeden Derviş, turizm potansiyellerinin de olduğunu söyledi. Türk iş adamlarını teşvik etmek için bu yola çıktıklarını ifade eden Derviş “Sizlerle birlikte bu yolda yürümek istiyoruz” diye konuştu.

DEVLET TEŞVİKLERİNDEN FAYDALANMASINI İSTİYORUZ

Kosova 4. Dönem Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan  de Kosova’nın Avrupa standartlarında ilerleyen bir ülke olduğunu ifade etti. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarına önem verdiklerini söyleyen Kervan “Biz 17 Şubat’t bağımsızlığımızı ilan ettiğimizde, bağımsızlığımızı ilk tanıyan ülke Türkiye oldu. Biz Türkiye ile birlikteyiz” dedi. Türkiye’nin Avrupa’ya açılan bir kapısının da Kosova olduğunu söyleyen Kervan bu kapsamda Türkiye’nin, devlet teşviklerinden faydalanmasını istediklerini belirtti.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10