Dönmez: Milletimize güveniyoruz

Anadolu Partisi Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Adayı Ümit Özpolat Dönmez dün Çerkezköy İlçe Başkanı Nurtekin Erol ile birlikte Çerkezköy Haber Gazetesi'ni ziyaret ederek Gazeteci Şaban Kardeş ile

Çerkezköy 7.05.2015 18:40:00 0
Dönmez: Milletimize güveniyoruz

KORKU RÜZGARI ESİYOR

Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Nurtekin Erol, Türkiye’de bir korku rüzgarının olduğunu ifade ederek “İnsanlar üzerinde bir baskı var” dedi. Cumhurbaşkanlığının tarafsız olmak yerine bir siyasi parti genel başkanı gibi seçim propagandası yaptığını ifade eden Erol “Ülkede birileri çıkıp da asıl söylenmesi gerekenleri söyleyemiyor. Genel Başkanımızı Emine Ülker Tarhan birçok konudaki görüşlerini ortaya koyuyor” dedi.

SONUNA KADAR ÖZGÜRLÜKÇÜ VE CUMHURİYETÇİYİZ

Tekirdağ 1. Sıra Milletvekili Aday Ümit Özpolat Dönmez de “Yolsuzlukla mücadele, medya ve yargının bağımsız kılınması, ülkemizin üretim modellerinin değiştirilmesi, yenilenebilir enerji, programlı tarım ve ekonomi politikası, ülkemizin öz kaynaklarıyla teknoloji üretimi yapmasını sağlamaya yönelik bilimsel eğitim sisteminin kurulması, halkçı ekonomik politikaların uygulanması, kadın, çocuk hakları, çevre ve hayvan hakları konularında devrimciyiz” dedi. Çoğulculuk, inanç ve kültürlere saygı konusunda demokrat olduklarını ifade eden Dönmez “Cumhuriyet değerlerinin, temel insan hak ve özgürlüklerinin, kadın erkek eşitliğinin, eşit yurttaşlığın, çağdaş ulus devletin, ülkenin bölünmez bütünlüğünün, emeğin kutsallığının, laikliğin, demokratik hukuk devletinin, doğal kaynaklarımızın, tarihi değerlerimizin muhafaza edilip korunması konularında muhafazakarız. Ulusal değerlere bağlılık, sosyal devletin güçlenmesi konularında ulusalcıyız. Ama her şeyden önce ve en önemlisi sonuna kadar özgürlükçü ve sonuna kadar cumhuriyetçiyiz” dedi.

ESKİ SİYASET ANLAYIŞINI REDDEDİYORUZ

Ülkemizde bugüne kadar uygulanan parti içi demokrasiye, şeffaflığa, eşitliğe, temsilde adalet ilkelerine aykırı ve lidere biat üzerine kurulu eski siyaset anlayışını reddettiklerini ifade eden Dönmez “Anadolu bir milletin doğuş ve varoluş hikayesidir. Anadolu, zulme ve işgale karşı duruşun, milli mücadelenin ruhudur. Anadolu, binlerce yıldır kültürlerin kaynaştığı ebedi yurdumuzdur” dedi.

HALKA GÜVENİYORUZ

Halka güvendiklerini söyleyen Dönmez “Biz Cumhuriyet’in kızlarına, oğullarına güveniyoruz. Yurtta barış, dünyada barış ilkesini benimsemiş ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen milletimize güveniyoruz. Siyasete başka bir pencere açmak istiyoruz. Hoyratça talan edilen bu toprakları sulayıp yeşertmek istiyoruz. Giderek ağırlaşan yaşam koşullarına karşı adil gelir dağılımı ve üreterek zenginleşmeyi hedefliyoruz. Ayrışarak küçülen değil, birleşerek büyüyen bir Türkiye’de iktidar olmak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetir gözüküp, sultanlığa göz kırpanlara karşı Cumhuriyet temelinde kardeşliği yeniden inşa etmek istiyoruz” dedi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10