Akbulut ilçeleri dolaşıp helallik istiyor

AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, önceki gün partisinin Kapaklı İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Kapaklı 8.05.2015 17:56:00 0
Akbulut ilçeleri dolaşıp helallik istiyor

HELALLİK İSTEDİ

AK Parti’nin 3 dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde yeniden aday olamayan Akbulut, partililerden ve vatandaşlardan helallik istedi. İlçe binasında AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz ve partililer tarafından karşılanan Akbulut “3 dönem kuralı kapsamında 7 Haziran’da aday olmadım. Bu nedenle halkımızdan helallik istemek için ilçelerimizi dolaşıyorum. Şimdiye kadar ilçelerimizin yarısını dolaştım” dedi.

“SAHADA HEP AK PARTİ VAR”

İlçeleri ziyaretleri sırasında tabloyu çok iyi gördüğünü ifade eden Akbulut, “Sahada hep AK Parti var. Muhalefet partilerinin çok ciddi etkinliklerini göremedim. Halkın partimize olan tepkileri de oldukça güzel. Vatandaş, CHP’li yerel yönetimlerden yeterince hizmet alamadığını söylüyor. Fakat bunun böyle olacağı belliydi. Biz yerel seçimler öncesi uyarmıştık. Sonradan pişman olmayın demiştik” dedi.

“İLÇE OLMALARINDA EMEĞİM VAR”

Bu durumun genel seçimler öncesi aslında kendileri için bir avantaj olduğunu kaydeden Akbulut “Keşke yerel yönetimler çok iyi hizmet yapsaydılar da biz bu avantaja sahip olmasaydık. Kapaklı ve Ergene’nin ilçe olmasında büyük emeğim var. Bu süreçte asla siyasi bir çıkar gözetmedik. Kapaklı ve Ergene ilçe olmanın meyvelerini toplamaya başladı. İlçe Kaymakamları atandı. Devlet kurumları oluşturuldu” dedi. Yeni kurulan ilçelerin bina, araç, personel gibi bazı eksiklerinin olabileceğini ifade eden Akbulut, bu eksikliklerin de en kısa zamanda giderileceğini söyledi.

“BİR BEKLENTİMİZ YOK”

Mecliste 3 dönem kuralına takılan 67 vekilin olduğunu ifade eden Akbulut, herhangi bir beklentilerinin olmadığını, fakat Genel Merkez bir görev verirse görevden de kaçmayacaklarını söyledi.

BİRÇOK EKSİK VAR

İlçe teşkilatındaki konuşmasının ardından Akbulut, partililerle birlikte Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü ziyaret etti. Birimlerin büyük çoğunluğunun oluşturularak hizmete başladığını ifade eden Gürbüz, fakat hala eksik birimlerin olduğunu belirtti. Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, kütüphane, spor salonu gibi birçok eksiğin olduğunu söyleyen Gürbüz, “Kapaklı ilçe olmadan önce Çerkezköy’e bağlıydı. Maalesef o dönem nüfusun büyük çoğunluğu orada olduğu için bütün kurumlar Çerkezköy’e yapılmış” dedi. Gürbüz, Kapaklı’da önümüzdeki birkaç yıl içinde bütün eksikliklerin giderileceğine inandığını belirtirken, AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut da “Kapaklı’yı ilçe yapmamızın asıl nedeni de budur zaten. Tüm kurumlar Çerkezköy’deydi. Hizmet vatandaşın ayağına gelsin diye kurumların Kapaklı’da da olması gerekiyordu” diyerek bunun için Kapaklı’yı ilçe yaptıklarını belirtti.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10