Çerkezköy Belediyesi'nden muhteşem bisiklet şöleni

Çerkezköy Belediyesi sağlıklı yaşamı ve bisikleti teşvik etmek için 'Bisikletini Al Sen De Gel' sloganıyla 1. Bisiklet Şenliği gerçekleştirdi.

Çerkezköy 10.05.2015 18:36:00 0
Çerkezköy Belediyesi

İKİ BİN KİŞİ KATILDI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı,Belediye Başkan Yardımcıları İmdat Özgör, Atilla Can, CHP Tekirdağ 5.Sıra Milletvekili Adayı Arzu Mandalı, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, belediye meclis üyelerinin de yer aldığı şenliklere 7'den 77'ye iki binin üzerinde doğa ve bisiklet sever katıldı.Belediye binası önünde toplanan bisikletseverlere şapka,yelek hediye edildi. Hareket öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bisiklet tutkunlarına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek “Sağlıklı yaşam adına şenliğimize katılan tüm bisiklet tutkunlarına, halkımıza, çevre il ve ilçelerden gelen konuklarımıza teşekkür ediyorum. Amacımız büyükten küçüğe her kesimi bisiklete binmeyi teşvik etmektir" dedi.

TEPE EMLAK PİKNİK ALANINDA SON BULDU

Belediye Meydanı’ndan start alan Çerkezköy Belediyesi 1. Bisiklet Şenliği, Atatürk Caddesi’nden Narin Kavşağı’na, oradan tekrar Atatürk Caddesi’ne dönüş ile devam etti. Atatürk Caddesi boyunca pedal çeviren bisiklet tutkunları, Atatürk Viyadüğü, Cengiz Topel Caddesi istikametinden Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı’ndaki bitiş noktasına vararak parkuru tamamladılar. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile CHP Tekirdağ 5.Sıra Milletvekili Adayı Arzu Mandalı başarılı bir şekilde finish alanına ön grupla birlikte girdiler. Programın ardından etkinliğe katılan bisiklet severlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

PİKNİK ALANI DÜZENLEMESİ YAPILACAK

Etkinliğe katılan bisiklet tutkunlarına bir kez daha teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Tepe Emlak konutları Piknik Alanı’nda yapılacak çalışmalar ile ilgili de bilgi verdi.Akay, “Piknik Alanımızı daha modern ve kullanışlı hale getirmek için çalışmalara başlıyoruz. Öncelikli olarak 1300 metrekarelik bir alana çocuklarımız için park ve oyun alanı yapılacak. Yaklaşım 3 bin metre uzunluğunda yürüyüş ve koşu yolu yapılacak. Mevcut spor sahalarını kaldırarak yerlerine basketbol, voleybol ve tenis sahaları yapacağız. Ayrıca çeşitli fitness aletleri konulacak” dedi.

OTURMA GRUPLARI DEĞİŞİYOR

Piknik Alanı’na gelen vatandaşların araçlarını park edebilmeleri için 7 bin metrekarelik bir park alanı oluşturacaklarını kaydeden Akay, “Piknik Alanımızda bulunan oturma gruplarını değiştireceğiz. İlk etapta 100 tane yeni oturma grubu ile 30 adet barbekü koyacağız. Piknik Alanımızdaki çimler elden geçirilecek ve çim olmayan bölgeler çimlendirilecek. Otomatik sulama sistemine geçilecek ve çöp kovaları yenilenecek” açıklamasını yaptı.

KULLANIŞLI OLACAK

Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Piknik Alanı’nın çevresine 530 metre çevre duvarı yapacaklarını ve bir de konser alanı oluşturacaklarını kaydeden Akay, “Yapacağımız düzenlemelerin ardından Piknik Alanımız daha modern ve kullanışlı hale gelecek” ifadelerini kullandı. Başkan Akay konuşmasının ardından Velimeşe, Çorlu ve Çerkezköy’lü bisikletçiler ile toplu fotoğraf çektirdi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10