Yatırımcılara hibe desteği

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'in Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Et işleme te

Tekirdağ 11.05.2015 15:02:00 0
Yatırımcılara hibe desteği

DETAYLI BİLGİ ALABİLİRLER

Toplantı öncesi konuşan Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman “Bakanlığımız bu programla diğer proje konularının yanında, et işleme tesislerinin modernizasyonuna da destek veriyor. Bu konuda yatırım yapmak isteyenlerin programa ilgi göstermeleri gerekiyor” dedi. Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Gürkan Tokgöz ise; “Bakanlığımız bu ve benzeri desteklerini önümüzdeki yıllarda da sürdürecek. Bu etaba başvurmak isteyen yatırımcılar Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan İl Proje Yürütme Biriminden detaylı bilgi alabilir” dedi.

HİBE DESTEĞİ VERİLECEK

Ekonomik yatırımlar destekleme programı kapsamında, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, tamamlanması ve mevcut tesislerde kapasite artırımı ve teknoloji yenilemesi, alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, tarımsal faaliyetlere yönelik tesislerde alternatif enerji kullanımı, tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar, hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konularında hibe desteği verilecek. Program kapsamında destek verilecek yatırım konularında hibeye esas proje gideri üst limiti proje konularına göre farklılık göstermekle birlikte 3 Milyon TL olarak belirlendi.

BAŞVURULAR 29 MAYIS’A KADAR YAPILABİLECEK

Yatırımcılar başvurularını 29 Mayıs tarihine kadar elektronik ortamdan yapabilecekler. Tebliğde belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda hazırlanan hibe başvurularının İl ve Bakanlık düzeyinde değerlendirilmeleri sonucunda uygun bulunanlar programa alınacak ve hibeye esas proje tutarlarının yüzde 50'si hibe desteği olarak program bütçesinden karşılanacak.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10