Bina sakinlerinin 'depo' isyanı

Çerkezköy Fatih Mahallesi Sedef Sokak'ta oturan vatandaşlar ile sokaktaki bir binanın bodrum katı depo olarak kullandığı iddia edilen bir taşımacılık firması çalışanları arasında kavga çı

Çerkezköy 11.05.2015 17:30:00 0
Bina sakinlerinin

TAŞIYICI KOLONLARA ZARAR VERİYOR

Bina sakinleri, depoya giren kamyonların binanın taşıyıcı kolonlarına zarar verdiğini iddia ederek, binanın yıkılmasından korktuklarını dile getirdi. Binanın bodrum katının bina sakinlerinin ortak kullanım alanı olduğunu ifade eden bina sakinleri, burasının projede kapalı otopark ve sığınak olarak göründüğünü belirtti. Bina sakinleri, binanın giriş katında dükkanı olan taşımacılık firmasının bodrum katı da depo olarak kullandığını iddia ederek büyük kamyonlar binanın taşıyıcı kolonlarına zarar verdiğini söyledi.

DUVARLARDA ÇATLAKLAR OLUŞTU

3 yıldır bu binada oturduklarını ifade eden bina sakinlerinden Halit Bektaş ve Ahmet Akın Özsoy, dairelerin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu belirterek “Evimizin başımıza yıkılmasından korkuyoruz” derken, aynı binada oturan Mehmet Manici de sarsıntıdan tavandaki işlemelerin düştüğünü ifade etti. Binanın bodrum katının depo olarak kullanılmasına tepki gösteren bina sakinleri, dün deponun kapısının önüne araç çekip kamyonların girip çıkmasını engelledi. Bina sakinleri firma sahibinin kendilerini tehdit ettiğini de ileri sürdü. Firma sahibi ile telefonda konuşan bina sakinleri, verilen zararların telafi edileceğine dair kendilerine resmi kağıt verilene kadar yolu açmayacaklarını ve kamyonların çıkmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

KAVGA ÇIKTI

Ortamın gerginleşmesi üzerine bina sakinleri ile firma çalışanları arasında tartışma çıktı. Tartışma bir anda kavgaya dönüşürken, kavgayı vatandaşlar güçlükle ayırdı. Olay yerine gelen Çerkezköy polisi de bina sakinlerinin haklarını yasal yollarla aramaları gerektiğini ifade etti. Polis ekipleri, aracın depo önünden çekilmesini isterken, aracın çekilmesinin ardından depodan 4 kamyon çıkış yaptı. Olayın ardından bina sakinleri sorunu yasal yollardan çözmek amacıyla Çerkezköy Belediyesi’ne gitti. Belediye yetkilileri de bina yönetiminin bahse konu firmayı oradan çıkarmaya yönelik karar alabileceğini ifade ederek, verilen süre zarfında firma çıkmazsa mahkemeye gidilebileceğini söyledi.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10