Sakatlar Haftası etkinliklerle kutlanıyor

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sakatlar Haftası dolayısıyla Çorlu'da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Çorlu 12.05.2015 15:19:00 0
Sakatlar Haftası etkinliklerle kutlanıyor

ENGELLİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’nin düzenlemiş olduğu etkinlik programı çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması yapıldı. Programa Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Ramazan Köseoğlu, yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’nin Engelliler Haftası dolayısıyla hazırladığı “Siyaset, Engellilere Karşı Yükümlülüklerini Yerine Getirmelidir” konulu basın bildirisinin okunmasının ardından konuşan Kaymakam Levent Kılıç, engellilerin seslerini duyurmak için daima bir arada durmaları ve birlikte hareket etmelerinin faydalı olacağını belirterek engellilere yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

PAYLAŞARAK SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Kamu binalarının engellilere kolaylık sağlayacak şekilde tasarlanması gerektiğini belirten Kaymakam Kılıç, “İnşaatı süren yeni Hükümet Konağı da engellilerin rahatça hareket edebileceği şekilde tasarlandı. İdareci olarak eksiklerimizin farkındayız. Konuşarak, paylaşarak hep birlikte bu sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUM

Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi Başkanı Ramazan Köseoğlu da engellilerin sesi olacaklarını belirterek “Daha yaşanılabilir bir Çorlu için, engelsiz bir şehir düşüncesiyle, sorunlarımızın büyüklerimizin destekleriyle çözüleceğine inanıyorum” dedi.

BİR GÜNLÜK ASKER OLDULAR

Sakatlar Haftası etkinlikleri kapsamında temsili askerlik töreni de yapıldı. 105. Topçu Alayı’nda düzenlenen törene Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Gürzsoy, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe, Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Tuncay Gümüş, Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Recep Kayacı, Sakatlar Derneği Çorlu Şube Başkanı Ramazan Köseoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ve temsili askerlik yapan engelli vatandaşların aileleri katıldı.

KIŞLA ORTAMINDA BİR GÜN GEÇİRDİLER

Sağlık durumları sebebiyle askerlik hizmetinden muaf tutulan engelli bireyler, yapılan temsili askerlik etkinliği kapsamında, kışla ortamında bir gün geçirdi. 1 gün eğitim alarak askerlik görevini yerine getiren engelli bireyler üniformaları ile yemin etti. Yemin töreninin ardından temsili askerlik görevini yerine getiren vatandaşlara terhis belgeleri; Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından verildi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10