Öğrencilerin projeleri, Bilim Fuarı'nda görücüye çıktı

Mevlana Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan toplam 28 projenin yer aldığı TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı saat 11.00'da düzenlenen törenle açıldı.

Çerkezköy 12.05.2015 18:41:00 0
Öğrencilerin projeleri, Bilim Fuarı

ÖĞRENME METOTLARINDAN BİRİ

Açılışta konuşan Okul Müdürü Mehmet Erçin, bilim fuarlarının öğrenmeye istekli, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biri olduğunu ifade etti. Bilim fuarlarının, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağladığını ifade eden Erçin “Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir dedi.

28 PROJE BULUNUYOR

Eğitim kurumlarının öncelikli amacının bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamak olduğunu belirten Erçin “Bilim Fuarı’nda Matematik alanında 7 proje, Fen ve Teknoloji alanında 15 proje, Türkçe alanında 1 proje, Sosyal Bilgiler alanında 2 proje, İngilizce alanında 2 proje, Bilişim Teknolojileri alanında 1 proje olmak üzere toplam 28 proje bulunuyor” dedi.

BÜYÜK BULUŞLARIN MİMARI OLABİLİRLER

Bu projeleri 60 öğrencinin 10 danışman öğretmen nezaretinde ortaya koyduğunu belirten Erçin “Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz” dedi. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocukların ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabileceğini ifade eden Erçin her birinin birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabileceğini dile getirdi.

BÜYÜK ADIMLARIN İLK BASAMAĞI

Erçin öğrencilere de şu sözlerle seslendi: “Yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük adımların ilk basamağıdır”. Proje çalışmalarında emeği geçen proje koordinatörü Fen ve Teknoloji Öğretmeni Nurhan Işık’a, tüm öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür eden Erçin, gelecek yıllarda daha çok proje ile fuarın geleneksel hale gelmesini temenni etti.

EN ÖNCELİKLİ İŞİMİZ EĞİTİM

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da en öncelikli işlerinin eğitim olduğunu belirtti. Bu kapsamda birçok önemli çalışmaya imza attıklarını ifade eden Kubilay “Halk Eğitimi kurslarına ağırlık verdik. Okullarımızın en kaliteli şekilde eğitim öğretim verebilmeleri adına çalışmalarımızı genişlettik” dedi. Mevlana Ortaokulu tarafından organize edilen TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı etkinliğinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Çocuklarımız çok başarılı projeler hazırlamış” diyerek diğer okulların da bu tür etkinliklere imza atmasını temenni etti. Kaymakam Kubilay ve beraberindekiler daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden ilginç projeleri inceledi. Açılışa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çerkezköy Haber / Cem BÜLBÜL 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10