Kadınlara yönelik kanser taraması

Çerkezköy Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile vatandaşlar Tekirdağ Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi'ne (KETEM) gönderiliyor.

Çerkezköy 12.05.2015 18:46:00 0
Kadınlara yönelik kanser taraması

3 ALANDA TARAMA YAPILIYOR

Çerkezköy Belediyesi olarak kadınların sosyal ve kültürel açıdan gelişiminin yanı sıra fizyolojik ve psikolojik olarak sağlıklı olmalarına da büyük önem verdiklerini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve gaitada gizli kan taraması olarak toplam üç alanda tarama yapıyor. Kanser taraması yaptırmak için müracaat eden vatandaşlarımız Çerkezköy Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’ne gönderildi” dedi.

ERKEN TEŞHİS İLE TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR HASTALIK

Vatandaşın sağlığına hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Akay, “Vatandaşımızın bu tür hastalıklara yakalanmasını istemeyiz. Bu tür hastalıklarda bizlere düşen en büyük görev ise tedbir almaktır. Bu da erken teşhisten geçer” dedi. Erken teşhisin hayat kurtardığı sözünden yola çıkarak sağlık taramaları konusunda hassas davranılması ve tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Akay “Kanser erken teşhis ile önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık” dedi.

GENİŞ TETKİK YAPILACAK

Sağlık kurumlarının yapacağı testler ve değerlendirmeler sonucunda riskli görünen vatandaşları ücretsiz olarak Tekirdağ Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’ne (KETEM) götürülerek daha geniş çapta tetkik yapılmasını sağlayacaklarını ifade eden Akay “Çerkezköy Belediyesi’nin İlçe Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak yaptığı meme kanseri taraması yaptırmak isteyen 40-69 yaş arası, rahim ağzı kanseri taraması yaptırmak isteyen 30-65 yaş arası ve gaitada gizli kan taraması yaptırmak isteyen 50-70 yaş arası şartını taşıyan vatandaşlarımız bağlı bulundukları sağlık ocaklarına ve Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi’ne başvuru yaparak, taramalarını ücretsiz yaptırabilecekler” dedi.

Çerkezköy Haber 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10