Sarıoğlu görevi Sözdinler'e devretti

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin 13'üncü Olağan genel Kurulu Toplantısı saat 14.00'da ÇOSB Konferans Salonu'nda yapıldı.

Çerkezköy 12.05.2015 18:55:00 0
Sarıoğlu görevi Sözdinler

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Genel kurul toplantısı divan heyetinin oluşturulması ile başlarken, divan başkanlığına Orhan Ermeç, divan üyeliklerine de Zübeyir Altın ve Fatih Elayın seçildi. Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan’ın 2 yılda yapılan çalışmaları hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından Yönetim Kurulu raporu oy birliği ile kabul edildi. Çerkezköy OSB Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Savaş da denetim kurulu raporu ile ilgili bilgi verdi. Denetim Kurulu raporunun oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Şükrü Aydın tarafından okunan Yeminli Mali Müşavirlik Raporu da oybirliği ile kabul edildi.

VARLIKLAR TOPLAMI 300 MİLYON 240 BİN TL

Günay Aydın da bilanço ve gelir tablosu ile ilgili bilgi verdi. Çerkezköy OSB’nin 31 Aralık 2014 itibari ile aktif ve pasif varlıklar toplamının 300 milyon 240 bin 47,42 TL olduğunu ifade eden Aydın, Dönem Net Gelirinin ise 39 milyon 759 bin 742,73 TL olduğunu dile getirdi. Bilanço ve gelir tablosunun oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Çerkezköy OSB Bütçesi ve Hizmet Gelirlerinin görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili bilgi veren ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan,  hizmet kalemlerinde ‘İmar Tarifeleri’ hariç tüm kalemlere yaklaşık yüzde 12 oranında artış yapıldığını, İmar Hizmetleri tarifelerine ise yüzde 50 oranında bir artış yapıldığını belirtti.

599 MİLYON TL OLARAK TAHMİN EDİLDİ

Özdoğan, kanal projesi kapsamında için sanayicilerden aylık 400 TL para alınacağını belirtti. 2015 yılı bütçesi ile ilgili de bilgi veren Özdoğan, 2015 yılı bütçesinin 599 milyon 454 bin TL olarak tahmin edildiğini dile getirdi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

YENİ BAŞKAN SÖZDİNLER OLDU

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. 10 yıldır Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ömer Sarıoğlu aday olmazken, seçime Eyüp Sözdinler’in tek listesi ile gidildi. Eyüp Sözdinler başkanlığa seçilirken, Sözdinler başkanlığındaki yönetimde Natan Yakuppur, Ali Bekmezci, Bülent Darcan ve Eyüp Koray Dinsel yer aldı.

DENETİM KURULU ÜYELERİ DE BELİRLENDİ

Denetim kurulu üyeliklerine de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker ile Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Savaş seçildi. Seçimlerin ardından ‘Çerkezköy OSB Yönetimi Huzur Hakkı’ konusu görüşüldü. Kendisine ve yönetimine gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür eden ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, bu zamana kadarki yönetimlerin huzur hakkı talep etmediğini, kendilerinin de etmeyeceğini ifade etti. 10 yıl boyunca Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ömer Sarıoğlu’na teşekkür eden Sözdinler, “Kendisi bizim Onursal Başkanımızdır” dedi.

TECRÜBELERİNDEN FAYDALANACAĞIZ

Bölgeye kazandırdığı eserler için Ömer Sarıoğlu’na, yardımcısı Gürdal Adal’a ve tüm yönetimine teşekkür eden Sözdinler, bundan sonraki süreçte de Ömer Sarıoğlu’nun tecrübelerinden faydalanacaklarını ifade etti. Kendilerine verilen bu onurlu görevi layıkıyla yürütebilmek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Sözdinler, seçimlerin bir bayrak yarışı olduğunu, aldıkları bu bayrağı bölgenin amaçları ve vizyonu doğrultusunda görevleri en iyi şekilde yerine getirdikten sonra bir sonraki değerli üyeye teslim edeceklerini ifade etti.

EŞİNE RASTLANMAYAN ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK

Bu başarı çıtasını hep birlikte daha da yukarılara taşıyacaklarını ifade eden Sözdinler, “Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi. Görevi Eyüp Sözdinler’e devreden Ömer Sarıoğlu da “Ülkede eşine rastlanmayan çalışmalara imza attık. Şimdiye kadarki bütün seçimler tek liste ile oldu. Bütün önergeler oy birliği ile kabul edildi. Türkiye’de böyle başka bir OSB yok” dedi.

10 YIL İÇİNDE ÇOK YORULDUK

10 yılda yapılan çalışmaların ortada olduğunu ifade eden Sarıoğlu, “Biz görev süremiz boyunca hiçbir sanayici arkadaşımızı geri çevirmedik. Kanunlar çerçevesinde tüm sanayici arkadaşlarımızın işini hallettik. 10 yıl içinde çok yorulduk” diye konuştu. Sarıoğlu, Eyüp Sözdinler’in kendisinden Onursal Başkan olarak bahsetmesinden dolayı gurur duyduğunu da belirtti. Bunun bir bayrak yarışı olduğunu söyleyen Sarıoğlu, “İsimler değişir. Biz bölgeyi kurumsal hale getirdik. Dolayısıyla bölgenin çalışma şekli değişmeyecektir. Hiçbir OSB’de yönetime bu kadar kolay ulaşamazsınız” dedi.

HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIM

Göreve geldiklerinde ‘Her sanayici bizim patronumuzdur’ dediklerini ifade eden Sarıoğlu, 10 yıl boyunca da bu anlayışla hizmet ettiklerini söyledi. 10 yıl önce bir iddia uğruna göreve geldiğini ifade eden Sarıoğlu, “Buraya enerji santrali yaparsın-yapamazsın derken bir de baktık ki başkan olmuşuz” dedi ve yeni yönetime başarılar diledi. Sarıoğlu, ihtiyaç duyulursa her zaman yönetimin yanında olacağını da ifade etti. 10 yıl boyunca başkan vekilliği görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını belirten M.Gürdal Adal da “Hatalarımız ya da istemeden üzdüğümüz insanlar olmuştur” diyerek herkesten helallik istedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10