ÇERKEZKÖY CHP'DE SÜRPRİZ İSTİFA!

Cumhuriyet Halk Partisi Üyesi, 2014 Yerel Seçimleri Belediye Başkan Aday Adayı ve 2015 Milletvekili Aday Adaylığında yarışan Metin Dönmez'in, aynı zamanda Kurultay Delegesi olan eşi Candan Dönmez ile birlikte akşa

Çerkezköy 14.05.2015 20:57:00 0
ÇERKEZKÖY CHP

22 Nisan 2012'de CHP'de girdiği ilçe başkanlığı yarışını Belediye Başkanı Vahap Akay karşısında 14 oy farkla alarak Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki siyasi yaşamına başlayan Metin Dönmez, 18 Temmuz 2013'te İlçe Başkanlığından istifa ederek yine CHP'den Belediye Başkan Aday Adayı olarak seçim yarışında yer almıştı. Yerel seçimlerin ardından Belediye Başkanı ile birlik beraberlik pozları veren Dönmez, sonraki süreçte 2015 Genel Seçimleri için bu defa milletvekili aday adayı olarak CHP podyumlarında boy göztermeye devam etti. 

 

Geçtiğimiz hafta bölgede siyasi çalışmalar yürüten milletvekili adaylarıyla birlikte görünen Metin Dönmez'in istifasının arkasında ise Belediye Başkanı ve CHP yönetimi ile olan iletişim sorunun rol oynadığı siyasi kulislere sızan ilk bilgiler arasında yer aldı. Yakın çevresine "Milletin bana sorduğu sorulara artık cevap veremez hale geldim. Belediye Başkanının keyfi uygulamaları, vurdum duymazlığı bardağı taşıran son damla oldu. Ben bu mantalite ile daha fazla yol yürüyemem. Çerkezköy'de bana inanan bana güvenen benimle birlikte Belediye Başkanı Vahap Akay'a oy veren insanlara verecek cevap bulamıyorum. Çünkü Başkan da benim sorularıma cevap vermiyor ya da veremiyor" diye dert yandığı öğrenildi. 

 

Metin Dönmez'in akşam saat 16.00 sularında  aynı zamanda Kurultay Delegesi olan eşi Candan Dönmez ile birlikte CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı'na gitti. Burada İlçe Başkanını bulamayan Dönmez, "Başkan nerede? Telefonlarıma da cevap alamıyorum" dedi. Dönmez çifti daha sonra parti binasında bulunan sekretere istifa dilekçesini vererek CHPile yollarını bir daha dönmemek üzere ayırdığı haberi siyasi kulislerde şok etkisi yarattı. Dönmez'in istifaya ilişkin basın açıklaması yapıp yapmayacağı ise merak konusu oldu. 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10