Çemberimde Gül Oya Sergisi ilgi gördü

Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojileri Programı, oyaları günümüz giysileri ile buluşturuldu. Geleneksel el sanatlarının güzelliğini ortaya çıkartan "Ã??

Tekirdağ 16.05.2015 14:13:00 0
Çemberimde Gül Oya Sergisi ilgi gördü

GELİNLİKLER DE TANITILDI

Rektörlük Fuaye Salonunda gerçekleştirilen serginin açılış töreninde NKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şefik Kurultay ve Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz, akademisyenler, öğrenciler ile aileler katıldı. İki ayrı koleksiyon olarak sergilenen 55 farklı ürünün tanıtımın yapıldığı sergide Tekirdağ Karacakılavuz yöresinde geçmişten günümüze giyilen gelinlik, elbise, ceket, yelekler tanıtıldı.

OYA KÜLTÜRÜ VE ZENGİNLİĞİ TANITILDI

Giyim Üretim Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dilber Yıldız açılışta yaptığı konuşmada “Giyim Üretim Teknolojisi 1.sınıf öğrencileri ile üretim dersinde hazırlanmıştır. Karacakılavuz yöresindeki iğne, tığ ve boncuk oyalarını süsleme malzemesi olarak kullanılmıştır Koleksiyonda yörenin oya kültürü ve zenginliği tanıtılmıştır. Dokumaların bir kısmı en az 150 yıllık olan Karacakılavuz yöresine ait olan, 1877-78 ve1884-85 Bulgaristan Kruşva ve Sennik göç ederken getirdikleri göyneklerin günümüz modasına uyarlanmasıdır. Bir kısmı ise yörede pamuk iplikten el tezgahında dokutulan dokumalardan oluşan özgün çalışmalardır. Sonuç olarak oyaları günümüz giysileri ile buluşturarak geleneksel el sanatları zerafeti ortaya çıkartılmaya çalışılmıştır” dedi.

3. SERGİ AÇILDI

 Doç. Dr. İsmail Yılmaz da “Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tekirdağ’ı yüksekokul ile tanıştıran bir kurumdur. Giyim Üretim Teknolojileri Programımız ise 2011 yılında açılmış olmasına rağmen en etkili ve aktif programlarımızdan biridir. Bu yıl aynı programımızın 3. sergisini açıyoruz. Geleneksel motiflerin, günümüzün modern kıyafetlerine uyarlanmasının eşsiz örneklerini göreceğiniz serginin açılmasında emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Çerkezköy Haber 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10