Uygur Kardeşler bu kez "Marko Paşa" ile geliyor

Nejat Uygur tarafından uzun yıllar başarıyla sahnelenen "Marko Paşa" isimli oyun, günümüz yorumuyla Süheyl ve Behzat Uygur tiyatrosu tarafından Çerkezköy'de sahnelenecek.

Çerkezköy 18.05.2015 15:36:00 0
Uygur Kardeşler bu kez

Çerkezköy Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında gerçekleştirdiği etkinliklere bir yenisini daha ekliyor. Daha önce İlçe Halk Eğitimi Merkezi’nde sahneledikleri “Hasta Etme adamı” adlı oyunla Çerkezköylüleri kahkahaya boğan Süheyl Behzat Uygur Tiyatrosu, şimdi de “Marko Paşa” adlı oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Geleneksel Türk tiyatrosu ekolünde önemli bir yer teşkil eden operetlerinden bir örnek olarak gösterilen “Marko Paşa” isimli oyun 1 Haziran Pazartesi günü saat 20.00’da Anfi Tiyatro’da Çerkezköylüler için sahnelenecek.

 

MARKO PAŞA

 

1920’li yılların sonunda İstanbul’da varlıklı ve despot bir Paşa ve ailesinin köşküne iç güveysi damat olarak alınan Hayrullah’ın, karısına aşık olmasına rağmen bir türlü aynı evin içinde kavuşamaması. Hayrullah’ı ziyarete gelen eski okul arkadaşı Suat, durumu fark eder ve ona Paşanın oğlu Seyfettin’in, eski hocalarından Haydar Beyin kızı Güzin ile birlikte olduklarını, fakat Seyfettin’in Güzin’i kandırıp Fransa’ya gittiğini söyler. Oysa Seyfettin Güzin’e olan aşkı yüzünden, Hayrullah eniştesiyle anlaşıp Fransa’dan kaçarak köşkte Faslı bir kadın hizmetçi kılığında işe başlamıştır. Paşanın Küçük kızı Mürvet, Suat’a aşıktır ve onunla evlenmek ister. Tüm bu olayların Paşadan gizlenmeye çalışılması ve günün birinde Hayrullah’ın arkadaşı Suat’ın sayesinde evin kontrolunu ele geçirmeye başlamasıyla her şey tersine dönmeye başlamıştır. Hayrullah eline bile dokunamadığı karısıyla balayı planlamaktadır. Avukat Suat, Hayrullah’ın eşi Meziyet’i de ikna etmiştir ve Meziyet tüm o soğuk tavrından vazgeçip kocasına son derece sıcak davranmaya başlayan bir eş olmuştur.  Güzin’i paşayla tanıştırmaktan başka bir seçenek kalmamıştır. Ev halkı Güzin’i başka asil bir ailenin kızı olarak köşke getirirler ama Güzin tüm dürüstlüğüyle Paşaya gerçekleri anlatır. Paşa bütün bu olayların farkında olduğunu ve Paşa’nın karısı Müşerref Hanım’ın destekleriyle gençlerin mutlu olmasına izin vermesiyle oyun son bulur.

 

TÜM ÇERKEZKÖY HALKINA İYİ EĞLENCELER DİLİYORUM

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi olarak asıl görevimiz olan alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışının gereklerini de yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu manada daha önce ilçemizde sahne alan Süheyl Behzat Uygur Tiyatrosu’nu bir kez daha ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Oyun ücretsiz olup tüm halkımız davetlidir. Şimdiden tüm Çerkezköy halkına iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10