Çerkezköy'de bayrak krizi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Nurtekin Erol arasında 'parti bayrağı' tartışması yaşandı. Nurtekin Erol kutlamaların yapıldıÄ?

Çerkezköy 19.05.2015 14:37:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli önünde bugün sabah saat 10.00’da başladı.  Tören yerine gelen Çerkezköy’ün CHP’li Belediye Başkanı Vahap Akay,  protokolde bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan ve Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mikail Demirci’yi selamladı. Bu sırada eşi Rağbet Erol, CHP’den Çerkezköy Belediye Meclis üyesi olan Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Nurtekin Erol, “Sen benim partimin bayrağını tören alanından kaldırıyorsun. Ben asarım ve o bayrağı sen indiremezsin. Belediyenin antidemokratik bir davranışıdır. Bu bir saygısızlıktır. Tören alanı Belediye önünde indirebiliyor mu?” Belediye Başkanı Vahap Akay tepki gösterdi.

CHP’Lİ EŞİ ARAYA GİRDİ

Akay ile Erol arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışmayı ise Erol’un CHP’den Belediye Meclis üyesi olan eşi Rağbet Erol yatıştırmaya çalıştı. Akay, Erol’a “Konuşmayın. Ben sizi dinlemek istemiyorum. Burada bağıramazsınız. Burası tören alanıdır. Benim partim de bunu assa ben her şekilde kaldırırım. Haddinizi bileceksiniz” diye çıkıştı. Akay ve Erol’u kutlamalara gelenler sakinleştirdi.

‘KENDİ PARTİMİN DE OLSA SÖKERİM’

Çelenk sunma töreninin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  gazetecilere yaşananlarla ilgili açıklama yaptı. Akay, tören alanını Anadolu Partisi’nin bayrakları ile kuşatıldığını belirterek, “Kapalı Otopark alanında bulunan tören alanında Anadolu Partisi İlçe Teşkilatının bulunduğu alanda yer alan bayrakları söküp, törenden sonra tekrar asacaktık. İlçe Başkanı arkadaşımız ise tören alanında gelmiş bizlere arıza yapıyor. 3 saat bayraksız kalınca bir şey mi oluyor. Hiçbir siyasi partinin tören alanında bayrak asma lüksü yoktur. Kendi partimin de olsa onu da sökerim. Allah akıl sağlığı versin” diye konuştu.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10