Pilav Günü'nde bir araya geldiler

Çerkezköy Ortaokulu ve Lisesi Mezunları tarafından geleneksel hale getirilen pilav günü etkinliğinin bu yıl 3'üncüsü düzenlendi.

Çerkezköy 19.05.2015 19:14:00 0
Pilav Günü

PİLAV GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Önceki gün saat 13.00’da 75. Yıl Ortaokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Ortaokulu ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Eski Müdürü Hüseyin Güngör Gökçe, okul mezunları ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte konuşan Tertip Komitesi Başkanı Gülşah Avcılar, etkinliğin düzenlenmesinde katkıda bulunanlara teşekkür etti.

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Önümüzdeki yıllarda bu etkinliğin daha kalabalık bir şekilde artarak devam edeceğine inandığını ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da “Biz Çerkezköy’de eğitime çok önem veriyoruz. Başlattığımız eğitim projesi kapsamında Ambardere’de orta öğretim kampüsü projemiz var” dedi. Amaçlarının tüm orta öğretim kurumlarını buraya taşımak ve sosyal, sportif alanlarının da yer alacağı çok güzel bir eğitim yeri inşa etmek olduğunu ifade eden Kubilay “Bu proje kapsamındaki faaliyetlerimiz devam ediyor” dedi.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Eski Müdürü Hüseyin Güngör Gökçe de yıllarca okul idarecileri olarak konuştuklarını, öğrencilerin de sustuğunu ifade ederek “Ben buraya 1974 yılında geldim ve 7 yıl orta okul müdürlüğü yaptıktan sonra 16 yıl da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptım” dedi. Görev yaptığı dönemde Çerkezköy’de 13 okul olduğunu ve öğretmen sayısının da 36 olduğunu ifade eden Gökçe “Şimdi en ufak okulda 40 öğretmen var. Çerkezköy’e devletin yaptığı okuldan daha çok vatandaşın yaptığı okullar var” diyerek eğitime önem veren Çerkezköylülere teşekkür etti. Konuşmaların ardından katılımcılara pilav, ayran ve tulumba tatlısı ikram edildi. Yıllar sonra bir araya gelen mezunlar, okul mezunlarının oluşturduğu orkestranın canlı müziği eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10