Okul öncesine dikkat çektiler

Çerkezköy'de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 'Senin de Yaşın 6 ise Gel Bize Katıl Bize' projesi kapsamında okul öncesi eğitime dikkat çekmek amacıyla yürüyüş gerçekleÅ?

Çerkezköy 20.05.2015 18:23:00 0
Okul öncesine dikkat çektiler

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın 21 Nisan’da okul öncesi eğitim oranının artması için çalışmalar başlatması üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı “Senin de Yaşın 6 ise Gel Bize Katıl Bize” projesinin 2’nci etkinliği okul öncesi eğitim yürüyüşü dün öğrenciler, velileri, öğretmen ve idarecilerin katılımı ile gerçekleşti.

CUMHURİYET MEYDANI’NA KADAR YÜRÜDÜLER

Pera Pastanesi önünden başlayan Çerkezköy’de bulunan okul öncesi öğrenciler öğretmenleri ile birlikte ellerinde taşıdıkları dövizler ile birlikte Cumhuriyet Maydanı’na kadar yürüdüler. Cumhuriyet Meydanı’nda konuyla ilgili açıklamada bulunan Milli Eğitim müdürlüğü yetkilileri Çerkezköy’de 21 Nisan’da yüzde 71 olan 6 yaş okul öncesi eğitim gören öğrenci oranının yüzde 74,5’e çıkarıldığını kaydetti.

4 HAZİRAN’DA VELİLER İLE TOPLANTI YAPILACAK

Yapılan okul öncesi eğitim yürüyüşü ile altı yaş okullaşma oranının yüzde 100’e ulaşmasının hedeflendiğini kaydeden yetkililer, “Yürüyüş sırasında okul öncesi eğitim öğrencileri bu eğitimin önemi ve gerekliliğini içeren broşürleri halkımıza, cadde üzerinde dükkanlar dağıtarak farkındalık oluşturdular. Projenin ilk etkinliği olarak Kızılpınar Mahallesi’nde veli bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. 4 Haziran da ise Çerkezköy’de okul öncesi eğitim yaşında olan tüm velilerimizin davetli olacağı okul öncesi eğitim toplantısı yapılarak proje kapsamında etkinlikler tamamlanacaktır” dedi.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10