ADD'de yeni yönetim belirlenecek

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi'nin 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı 24 Mayıs Pazar günü saat 14.00'da dernek salonunda yapılacak. Atatürkçü Düşünce Derneği

Çerkezköy 21.05.2015 18:09:00 0
ADD

 

SEÇİMLER YAPILACAK

Açılış ve yoklama ile başlayacak olan genel kurulda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından genel kurul başkanlık divanı oluşturulacak. Gündemin okunup oylanmasının ardından konuşmalar yapılacak. Denetim kurulu ve yönetim kurulu raporlarının okunup görüşülmesi ve aklanmasının ardından genel kurulda tahmini bütçe de görüşülecek. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından seçimlere geçilecek. Seçimlerde 7 asil ve 7 yedek yönetim kurulu üyesi, 3 asil ve 3 yedek denetleme kurulu üyesi, 3 asil ve 3 yedek disiplin kurulu üyesi ile 3 asil genel merkez delegesi seçilecek. Dilek ve temennilerin ardından 8. Olağan Genel Kurul toplantısı sona erecek.

GELECEĞE DÖNÜK BAŞKA DEVLET PROJELERİNE ALET EDEMEZ

Yapılacak olan Çerkezköy Şubesi 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesi başarı mesajı yayınlayan ADD Genel Başkanı Tansel Çolaşan da son yıllarda ülkemizde yaşanan olumsuzluklar ve etkin ekonomik sömürüyle bağımsızlık meşalesinin söndürülmek istendiğini, aydınlık geleceğin karanlığa çevrilmek istendiğini ileri sürdü. Türkiye Cumhuriyeti’nin laik bir devlet olarak vatandaşları arasında etnik, dini mezhepsel olarak farklılıklarıbirlikte barındırdığını ifade eden Çölaşan, “Bu yapısıyla Türkiye Cumhuriyeti; sınırları içinde yaşamakta olan herkesin ortak devletidir. Hiç kimse Atatürk’ün Türk ulusuna kazandırmış olduğu çağdaş devlet yapısını geleceğe dönük başka devlet projelerine alet edemez. Ulusal Kurtuluş Savaşının kazanımı olarak, sonsuza kadar değiştirilemeyecek Misak-ı Milli sınırları içinde, üniter bir vatana sahip olan Türk ulusu, ulusal devletini her zaman sahiplenerek koruyacaktır” dedi.

TÜRK ULUSU DÜNYADA BELİRLEYİCİ OLMALI

Çağdaş Cumhuriyetin şemsiyesi altındaki Türk ulusunun, varlığını daha da güçlendirerek dünyanın geleceğinde, Cumhuriyetin kuruluş döneminde olduğu gibi belirleyici olması gerektiğini ifade eden Çölaşan, “Bizler Atatürkçü Düşünce Derneği eşgüdümünde tüm Atatürkçü güçlerin birliğini sağlamak ve bunu başarmak zorundayız. Çünkü başarı örgütlü savaşımdan geçmektedir” dedi.

Çerkezköy Haber / Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10