Şarköy'de atıksu arıtma tesisi açıldı

TESKİ tarafından Şarköy'ün Mürefte Mahallesi'nde yapılan Atıksu Arıtma Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Şarköy 21.05.2015 18:14:00 0
Şarköy

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından Şarköy'ün Mürefte Mahallesi'nde yapılan Atıksu Arıtma Tesisi düzenlenen geniş katılımlı bir törenle hizmete açıldı.

TESKİ GENEL MÜDÜRÜ BİLGİ VERDİ

Açılış töreninin ilk konuşmasını TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa yaptı. Mürefte Atıksu Arıtma Tesisi'nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Genel Müdür Başa, "Büyükşehir oluşumunun ardından bize devrolan, atıl durumda bulunan ve adeta terk edilmiş vaziyette olan Mürefte Atıksu Arıtma Tesisini tamamen kendi imkanlarımızla hizmete hazır hele getirmekten ve bugün burada açıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" dedi. Daha sonra kürsüye gelen Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok'ta, Şarköy ve Mürefte'ye yaptığı hizmetler ve verdiği önemden dolayı Başkan Albayrak'a teşekkür etti. 

GELİN ÇALIŞMA ŞEVKİMİZİ GÖRÜN

Mürefte Mahallesi Atıksun Arıtma Tesisi açılış töreninde Müreftelilere hitap eden Tekirdağ Büğyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, "Geçtiğimiz yıl yaptığım tüm konuşmalarda 2015 yılının hizmette atılım yılı olacağını ve sık sık açılış ve temel atmalarda beraber olacağımızı söylemiştim. 2015 yılının başından bu yana gerek Büyükşehir Belediyesi'nin gerekse de TESKİ'nin hizmetlerinde sık sık halkımızla bir arada oluyoruz. Bugün de Mürefte Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışındayız. Biz bu göreve 5 yıl için geldik. Göreceksiniz 5 yıllık görev süremizin sonunda verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmenin verdiği gururla halkımızın karşısına çıkacağız. Tekirdağ'ı hak ettiği yere getirmek için var gücümüzle gece gündüz çalışıyoruz. Gerek Büyükşehir Belediyesini gerekse de TESKİ'yi gelin görün. Oradaki çalışma şevkimizi görün. “dedi.

Tek amaçlarının hizmet etmek olduğunu vurgulayan Albayrak, “Hizmetin siyaseti olmaz. Bizi sürekli siyasetin içinde çekmekye çalışıyorlar ama biz sadece işimizi yapmaya devam edeceğiz. Mürefte Atık Su Arıtma Tesisi tüm Müreftelilere hayırlı olsun. Yapacağımız tüm çalışmaların sonunda kazanan Mürefte olsun, kazan Şarköy olsun, kazanan Tekirdağ olsun, herşey gönlünüzce ve gönlümüzce olsun." dedi.  

KURDELA KESİLDİ

Şarköy Kaymakamı Enbiye Eken'de tesisin hayırlı olması temennisinde bulundu ve emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Mürefte Atıksu Arıtma Tesisi kurdela kesilerek törenle hizmete açıldı. Törende ayrıca Başkan Albayrak, Şarköy Kaymakamı Eken, Şarköy Belediye Başkanı Altınok ve TESKİ Genel Müdürü Dr. Başa tarafından birer fidan dikimi gerçekleştirildi. Başkan Albayrak daha sonra tesisi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Albayrak öte yandan Mürefte yolunda uğradığı Uçmakdere Mahallesi’nde mahalleli sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Uçmakdere Mahallesi sakinlerine hal hatır soran Başkan Albayrak karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10