Çanakkale Zaferi ile dünyanın ezberini bozduk

Namık Kemal Üniversitesi Tekirdağ 57. Alay Öğrenci Topluluğu tarafından Ziraat Fakültesi Konferans Salonu'nda "Çanakkale ve 57. Alay" konulu konferans düzenlendi.

Tekirdağ 21.05.2015 18:16:00 0
Çanakkale Zaferi ile dünyanın ezberini bozduk

 

HATIRLATILMASI GEREKEN BİR OLGU

Konferansın açılış konuşmasını yapan NKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M.İhsan Soysal, Tekirdağ 57. Alay'ın Çanakkale'deki önemine değindi. Bu bilincin güçlenerek yeni kuşaklara aktarılması hususunda öğrencilere büyük görevler düştüğünü ifade eden Soysal,  “57. Alay öğrenci topluluğumuzun kurulmasıyla da bu bilinci bir nebze daha güçlendirmeyi başardık. 57. Alay,  öğrencilerimize öğretilmesi ve vatandaşlarımıza hatırlatılması gereken bir olgudur. Bu yıl Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında birçok gezi ve anma günü gerçekleştirildi. 57. Alay'ı kuran öğrenci topluluğumuz ile bu bilinç sürekli olarak canlı tutulmaya çalışılacaktır. Öğrencilerimizin teorik eğitimlerini almalarının yanı sıra sosyal ve kültürel becerilerini zenginleştirmeleri için çeşitli fırsatlar sunmaya devam ediyoruz. Bu konferans da onlardan biridir” dedi.

TÜRK ASKERİ DÜNYAYI ŞAŞIRTMAYI BAŞARDI

NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Elif Baksı da “Çanakkale stratejik konumu gereği Avrupa ülkeleri tarafından büyük önem arz etmekteydi, zaferin kazanılması ile büyük bir tarih yazan Türk Askeri tüm dünyayı şaşırtmayı başarmıştır” dedi.

ÇANAKKALE’Yİ YENİDEN CANLANDIRMALIYIZ

Araştırmacı-Tarihçi ve aynı zamanda 57.Alay Komite Başkanı Hikmet Selim Yılmaz da Çanakkale'de elde ettiğimiz zafer ile dünyanın ezberini bozduğumuzu ifade ederek “Balkan Savaşlarında yenik düşen Türk askeri, ekonomik, askeri alanda güçlü itilaf devletlerine karşı savaşacaktı. Tüm dünya onların kazanacağına inanıyordu. Fakat Mehmetçik düşman askerini gördüğü ilk andan itibaren Çanakkale'yi teslim etmeyeceğini anladı. Bizlerin,  şanlı ecdadımızın torunları olarak Çanakkale'yi yeniden canlandırmamız gerekiyor. Bizlerin görevi bu şanlı tarihimizi canlı, coşkulu yaşamak ve yaşatmaktır” dedi.

SERGİ AÇILDI

Konferansın sonunda katılımcılara, Çanakkale Savaşı'nda görev alan 57. Piyade Alayı'nın ilk komutanı olan Hüseyin Avni'nin torunu, Hüseyin Naci Bintuğ ile yapılan röportaj izletildi. Konferansın ardından Çanakkale Savaşları'nda kullanılan çeşitli materyallerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Çerkezköy Haber

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10