İzcilik kursu cumartesi günü başlıyor

Çerkezköy Belediyesi bünyesinde kurulan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor İzcilik Kulübü eğitimleri için 35 öğrenci başvuru yaptı. İzcilik Kulübü eğitimlerinin cumartesi günü Çerkezkö

21.05.2015 18:22:00 0
İzcilik kursu cumartesi günü başlıyor

2 GÜNE ÇIKARTILACAK

İlk etapta sadece Cumartesi günleri yapılacak olan eğitimlerin ilerleyen günlerde Pazar günleri de gerçekleştirileceğini ifade eden Çerkezköy Belediyesi yetkilileri “Cumartesi günü Çerkezköy Belediyesi Hizmet Binası önünden saat 10:30 da ücretsiz servis imkanı sağlanacak. İzcilik eğitimi saat 11:00’da başlayacak. Toplam 35 öğrencinin başvuru yaptığı Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor İzcilik Kulübü eğitimleri Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda verilecek” dedi.

İZCİLİĞİ ÖĞRENECEK

Yetkililer “İzcilik çalışması yapacak olan minikler 10’ar kişilik obalara ayrılarak doğada nasıl hayatta kalınır, yön nasıl bulunur, pusula nasıl kullanılır, vahşi hayvanlarla karşı karşıya kalındığında neler yapılır gibi eğitimler alarak çevreyi doğayı yakından tanıma fırsatı bulabilecekler. Türkiye İzcilik Federasyonu bünyesinde Oymak Başı olarak görev yapan konusunda uzman eğitimciler tarafından verilecek eğitimlerde miniklerimiz, izciliğe girişten oba kültürüne, and içme törenlerinden, gezi ve seminer programlarına kadar izcilik ile ilgili bütün detayları öğrenme imkanı bulabilecekler” dedi.

Çerkezköy Haber / Ragip KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10